Què faig si el meu fill vol un mòbil?

Quina és la millor edat per a donar-li al meu fill o a la meva filla el mòbil? Haig d’estar damunt o és una cosa que s’aprèn utilitzant-ho? Quantes hores com a màxim ha d’estar davant la pantalla?

Aquestes són algunes de les preguntes més freqüents que es fan els pares abans de donar el mòbil per primera vegada als seus fills, i no són menors a raó dels estudis que dia rere dia surten a la llum. Save the Children, va publicar un article en el qual destacava que l’edat d’accés a la pornografia se situava als 8 anys i el seu consum habitual als 14. Segons dades de la FAD (federació d’ajuda a la drogoaddicció), el 17,4% dels adolescents entre 14 i 18 anys aposta online, un hàbit normalitzat que pot generar addicció.

Segons Jama Pediátrics, un de cada set adolescents envia material sexual (14,8%) i un de cada quatre rep aquest material (27,4%). Si a això li sumem que 6 de cada 10 chic@s rep insults i missatges feridors a través del seu dispositiu mòbil, la resposta hauria de ser, no al mòbil. Però cal tenir en compte que l’activitat d’oci preferida pel 74,6% dels menors és xatejar o navegar per internet. D’aquesta manera ens trobem amb un carreró amb poques sortides. La falta de regulació per part de l’administració i la poca responsabilitat d’algunes empreses que operen en internet, obliguen els pares a tenir una actitud proactiva per a protegir al menor dels abusos i mala praxi d’internet, tant a casa com en dispositius mòbils.

Existeixen els controls parentals, alguns són gratuïts, uns altres de pagament, que requereixen la instal·lació d’unes preferències que es gestionen des de la pròpia llar. Per un altre, alguna empresa es fa ressò d’aquestes deficiències del sistema i proposa una eina que permet aquesta protecció a una generació que no sempre està preparada per a afrontar reptes digitals amb èxit. Gatchan Telecom, per exemple, és la primera operadora mòbil i d’internet que protegeix el menor sense necessitat d’instal·lació perquè ja ofereixen la xarxa filtrada des de la base. A més d’oferir el servei d’hores d’ús, molt recomanable per a una convivència estable en la llar. Una iniciativa que ja compta amb el suport de diferents institucions que treballen per a i per la protecció dels menors.

 

Mira aquí a la seva web al descompte pels socis de FANOC

Feu un comentari