Preguntes Frequents

Preguntes freqüents

Una família nombrosa és aquella constituïda, a independència dels pares, per tres fills o més fins que el fill més petit compleixi 21 anys, o 25 si estan estudiant.

Una família nombrosa és aquella constituïda, a independència dels pares, per dos fills, quan un d’aquests gaudeix de la condició legal de discapacitat (= o + del 33%)

Una família nombrosa és aquella constituïda per dos fills mínim quan els dos pares tenen la condició legal de discapacitat (= o + del 33%), o quan almenys un d’ells té un grau = o + del 65% de discapacitat.

Una família nombrosa és aquella constituïda per un vidu/a amb dos fills o més.

Una família nombrosa és aquella família reconstituïda en la qual àdhuc no vivint tres fills en una mateixa casa un dels pares pugui demostrar per ordre del jutge, la dotació d’una pensió a altres fills de relacions anteriors. En aquest supòsit es considerarà com a ascendent a la parella de fet sempre que estiguin reconegudes per certificat de convivència, o acta notarial i tinguin un fill com a mínim en comú.

El títol de Família nombrosa és el document que acredita a una família com a nombrosa en totes les administracions públiques del territori espanyol. a Catalunya és la Generalitat l’encarregada de tramitar la seva expedició.

Per a més informació pots trucar gratuítamente al 012.

El títol de Família nombrosa és el document que acredita a una família com a nombrosa en totes les administracions públiques del territori espanyol. a Catalunya és la Generalitat l’encarregada de tramitar la seva expedició.

Per a més informació pots trucar gratuïtamenteal 012.

El títol de família nombrosa haurà de renovar o deixar-se sense efecte quan variï el nombre de membres de la unitat familiar o les condicions que van donar motiu a l’expedició del títol i això suposi un canvi de categoria o la pèrdua de la condició de família nombrosa.

El títol seguirà en vigor, encara que el nombre de fills que compleixen les condicions per formar part del títol sigui inferior a l’establert en l’article 2, mentre almenys un d’ells reuneixi les condicions previstes en l’article 3. No No obstant això, en aquests casos la vigència del títol s’entén exclusivament respecte dels membres de la unitat familiar que segueixin complint les condicions per formar part del mateix i no serà aplicable als fills que ja no les compleixen.

Podeu veure la llei completa aquí (Article 6. Renovació, modificació o pèrdua del títol).

Per donar-se d’alta de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya la forma més ràpida i eficaç és online. A través d’aquesta mateixa pàgina web, en la secció “Associa’t” podreu descarregar-vos la fitxa d’alta on és necessari que empleneu totes les vostres dades (sense oblidar-vos d’indicar-nos el vostre correu electrònic, si teniu, ja que és la forma més ràpida de comunicació).

Una vegada emplenats tots els camps de la fitxa, haureu de clicar en la casella “guardar” i d’aquesta forma ens arribaran les vostres dades automàticament i us donarem d’alta fàcilment.

El carnet de soci presenta el número dividit en 4 seccions. La primera secció correspon al codi de l’associació (en el nostre cas a Catalunya); la segona és el teu número de soci; la tercera secció és la corresponent a la base interna de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, i l’última secció correspon al nombre de fills.

La quota es cobra una vegada cada l’any, en el mateix mes en el qual la família es va associar, per mitjà de domiciliació bancària. Una vegada cobrada es reben per correu electrònic les targetes digitals d’associats, que tenen validesa anual, fins la propera quota. La quota actual és de 45 euros a l’any per tota la família.

FANOC envia cada 15 dies un butlletí informatiu d’interès per a tots els socis on s’expliquen els nous convenis amb empreses, les notícies publicades, les properes activitats que es realitzaran, etc.

Perquè us arribi aquest butlletí és necessari que us poseu en contacte amb nosaltres a través de les vies de comunicació usuals (e-mail, telèfon, fax, correu postal, etc.) i que ens faciliteu la vostra adreça de correu on rebreu el butlletí informatiu de FANOC.

És una dels molts avantatges a les quals pot accedir una família nombrosa associada a qualsevol de les de 40 associacions associades a la Federació Espanyola de famílies nombroses.

Consisteix en el conjunt de descomptes i gratuïtats que ofereixen empreses del sector privat a les famílies nombroses a nivell estatal.

Per conèixer què són aquests descomptes consulta la secció d’ofertes empreses.

Per donar-se de baixa de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya és necessari sol·licitar-ho indicant nom, cognom i DNI de l’associat (és necessari indicar-ho amb un mes d’antelació abans del cobrament del rebut) i també indicar el motiu de la baixa. Es pot fer a través d’un correu electrònic a info@fanoc.org o ben enviant una carta postal a l’adreça:

FANOC
Balmes, 92, 3º 2ª
08008 Barcelona

Serà necessari donar els DNI’s dels pares.

Pots fer-te ja soci de FANOC d'una manera senzilla i ràpida:

1/ Introdueix les teves dades

Per donar-te d’alta com a associat a *FANOC és necessari que emplenis totes les teves dades de la inscripció online (la quota mínima d’inscripció és de 45 euros * anuals per família).

També hauràs de enviar-nos una còpia del títol de família nombrosa escanejat o una imatge a l’e-mail: info@fanoc.org o a través del nostre fax 934613016.

Si vols col·laborar amb una quota més alta és necessari que ho especifiquis en el camp d’observacions.

2/ Accedeix a la teva zona d’usuari

Per accedir a l’àrea personal has d’anar a l’adreça: www.familias-numerosas.org/ingreso.php, on et demanaran un usuari (és el correu electrònic on normalment reps el butlletí informatiu) i una clau. Si no coneixes la clau, pots rebre-la fàcilment fent clic a “Recuperar contrasenya”.

3/ Descarrega el nou carnet digital

Mira aquí les passes a seguir per descarregar el teu carnet digital de FANOC en el teu mòbil (recorda que és necessari tenir l’aplicació “Pass Wallet” instal·lada en el mòbil)

X