Premis Values Apps Awards a les aplicacions que fomenten valors humans, socials i mediambientals a nens i joves

L’Associació Sindicat de Pares ha atorgat els premis Values Apps Awards 2018, que reconeixen a les empreses i organitzacions que han impulsat aplicacions mòbils, amb l’objectiu d’educar en valors a infants i joves vinculats als Objectius de Desenvolupament sostenible de l’ONU.

La gala de lliurament dels Premis s’ha dut a terme al Movistar Centre de Barcelona amb el patrocini de Fundació bancària “la Caixa” el passat dijous 19 d’abril.

L’associació Sindicat de Pares és un col·lectiu de pares i mares que reivindiquen que se’ls reconegui com a principals educadors dels seus fills. Estan inspirats en el pluralisme i pretenen defensar, promoure i difondre els drets de les mares i els pares en tots els àmbits.

Per a això, realitzen diferents activitats relacionades amb la millora de l’educació. Els premis Values Apps Awards se situen en aquesta òrbita: reconèixer el treball d’empreses i institucions que han impulsat aplicacions mòbils dirigides a nens i joves, que eduquen en valors humans, socials i mediambientals. Aquests guardons recompensen apps que afegeixen valors amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que es dirigeixin a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU ia més, amb la finalitat de donar-les a conèixer a mares i pares, experts i educadors.

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha col·laborat també en aquest esdeveniment i va formar part en el procés de selecció del principi per escollir les aplicacions concursants.

Les aplicacions mòbils nominades han estat escollides en una primera volta per pares i mares del Sindicat de Pares, entre una selecció de 50 aplicacions mòbils disponibles a Espanya i Llatinoamèrica destinades a un públic d’entre 2 i 18 anys, tenint en compte criteris tècnics d’usabilitat , originalitat i navegació.

Dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, en l’edició d’aquest any el Sindicat de Pares ha escollit juny per seleccionar les apps guanyadores:

Educació de qualitat
alimentació saludable
medi ambient
Societats més justes
consum sostenible
Fi de la pobresa
La selecció dels guanyadors s’ha realitzat en una segona volta per votació del jurat. El jurat, compost per diferents professionals en l’àmbit educatiu i de reconegut prestigi, ha estat format per:

Maria José Abat de @empantallados
Maria Zalbidea de @cosbrechadigit
Maria Zabala de @iWomanish
Maria Jose Olesti de @TheFamilyWatch
Leo Farache de @GestionaHijos
Gregorio Luri: pedagog @GregorioLuri
Emilia Caralt de fundacionrealdreams.org
Marta Palència: periodista www.martapalencia.com
Alvaro Varona d’@generacionApps

Finalment el jurat ha decidit premiar les següents Apps:

“My life as a refugée” d’ACNUR
“Diana menja sa” de la Mútua General de Catalunya
“WWF Together” de World Wildlife Foundation
“Garden Lab” de Dabadaba
“A les teves mans” de Fundació Mapfre
“El que mengen els ratolins” de-mutation.

Feu un comentari