Novetats en ajuts a les famílies per a 2023

El xec de 200 euros, la deducció de 1.200 euros per fills de 0-3, i l’actualització de l’IPREM són les novetats per aquest nou any

L’ajuda anticrisi de 200 euros

Els requisits generals perquè la Hisenda Pública aprovi aquesta ajuda directa, en pagament únic, són que les persones físiques hagin percebut ingressos íntegres inferiors a 27.000 euros anuals i tenir un patrimoni inferior a 75.000 euros. Ara bé, l’habitatge habitual queda exclosa del còmput del patrimoni. A pesar que les persones que reben l’Ingrés Mínim Vital són un col·lectiu vulnerable econòmicament, no se’ls acceptarà la concessió de l’ajuda de 200 euros. Tampoc ho podran demanar els pensionistes.

És important saber que, igual que ocorre amb aquelles persones a les quals se’ls hagi concedit l’Ingrés Mínim Vital, els beneficiaris de l’ajuda de 200 euros hauran de presentar la Declaració de la Renda corresponent a l’exercici de 2023, amb independència dels seus ingressos.

FANOC ha denunciat la discriminació de les famílies nombroses en aquesta ajuda, ja que en el límit d’ingressos per a rebre-la no es té en compte per a res el nombre de fills a càrrec. També s’han donat queixes perquè les persones casades o en parella de fet només podran rebre una ajuda, mentre que persones que convisquin en un mateix domicili podran rebre una ajuda cadascuna.

Es pot accedir a la sol·licitud d’aquesta ajuda única de 200 euros en aquest enllaç de l’Agència Tributària, a partir del 15 de febrer i fins al 31 de març.

S’amplien les beneficiàries de la deducció de 1.200 euros per fills de 0-3 anys

D’altra banda, una altra ajuda nova d’aquest 2023 és la deducció de 1.200 euros per fills de 0 a 3 anys, que fins ara rebien les mares treballadores i que a partir de l’1 de gener beneficiarà també a les que estiguin cobrant una prestació per desocupació, les que treballin a temps parcial o temporal o hagin cotitzat almenys 30 dies. La poden percebre també el pare o tutor del menor en cas de la defunció de la mare o quan tingui en exclusiva la guarda i custòdia.

La sol·licitud de l’abonament anticipat, és a dir, per a rebre 100 euros cada mes, cal fer-la en l’Agència Tributària presentant el Model 140, del qual teniu informació aquí.

Nou import de l’IPREM

Finalment, l’IPREM s’ha actualitzat per a aquest 2023. Es tracta de l’índex de referència per a diverses prestacions socials i també per a calcular la renda en el cas de famílies de 4 fills que poden passar a ser nombroses de categoria especial. Teniu més informació sobre aquest índex aquí:

1 comentari a “Novetats en ajuts a les famílies per a 2023”

  1. Total, que les familoes nombroses no tenim ajuts, amb les rentes que et demanen per entrar a les ajudes, crec jo que es imposible ser familia nombrosa
    Es una vergonya, nosaltres amb 4 fills, jo amb una discapacitat que no en permet treballar al 100% i això no es te en compte

    Respon

Deixa un comentari

X