Més de quatre mil assistents al Saló de Famílies Nombroses de Catalunya

– El Saló va tenir lloc a  Fira de Barcelona, al Pavelló Córner de Plaça Espanya el 26 i 27 d’octubre

– Més de 70 empreses i entitats participaren amb ofertes i activitats de lleure per a tota la família

El passat 26 i 27 d’octubre les famílies nombroses van tenir una cita a Barcelona amb el 5è Saló que va organitzar l’Associació FANOC.  Més de quatre mil persones van visitar durant aquest cap de setmana aquest Saló per a les grans famílies, que és pioner i l’únic que se celebra a tot el món específicament per a aquest col·lectiu.

El saló va ser inaugurat el dissabte 26 d’octubre a les 12.00 hores pel Secretari d’Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesies, la Regidora d’Infància, Joventut i Gent gran de l’Ajuntament de Barcelona, Marga Mari-Klose, la Cap del Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, Iolanda Moragues, i el Subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto Gómez. També van assistir María Llanos de Lluna, de la candidatura del Partit Popular al Congrés, i Raúl Moreno, portaveu de polítiques socials del grup del PSC al Parlament.

El 5è Saló de Famílies Nombroses de Catalunya ha comptat amb la participació d’empreses d’automòbils, assegurances, supermercats, turisme o idiomes, entre altres, totes elles amb ofertes exclusives amb motiu del Saló. Al mateix temps, moltes altres entitats d’oci van organitzar tallers, jocs i activitats per a tota la família.

Les famílies nombroses van poder participar en una Fuita Room, fer tallers de manualitats amb La Casa de Els Punxes o El Poble Espanyol de Barcelona, assistir a espectacles de màgia, fer salts i acrobàcies amb llits elàstics, tenir una foto gratuïta de tota la família o aprendre en tallers de cuina, de ‘lettering’ o fins i tot d’escriptura ibèrica. Els més petits van gaudir d’inflables, balls, animació musical i mascotes, gràcies a la col·laboració, com en altres edicions, de Festaland Park i Festa Music, empresa especialitzada en animació infantil

Amb aquestes activitats FANOC vol reclamar que les activitats d’oci siguin més assequibles per a les famílies nombroses: “Hem de tenir en compte – diu Raul Sanchez, director – que per a una família amb tres o més fills és molt difícil fer junts activitats com anar al teatre, o a un parc d’atraccions, o fins i tot  anar de vacances. Volem reivindicar l’accés a l’oci en família per aquelles que tenen més membres i que econòmicament sofreixen moltes dificultats per a gaudir i passar temps junts”.

“El Saló ha tingut menys assistència que altres anys de famílies de fora de Barcelona, perquè moltes s’han quedat atrapades pels talls en carreteres i ferrocarrils, i han temut sortir amb els nens per les mobilitzacions polítiques del cap de setmana”, ha afirmat Raúl Sánchez, director de FANOC. “Malgrat tot -ha continuat-l’assistència ha estat millor de l’esperada i les empreses i entitats estan molt satisfetes del resultat: Es nota que hi ha una manca en el mercat de productes i serveis que cobreixin les necessitats d’una família nombrosa”.

Sánchez reivindica el paper del certamen per a facilitar la vida de les famílies nombroses. “Les famílies s’adonen que no estan soles, a pesar que tenir molts fills a Espanya és una cosa avui dia gairebé heroica”.

Mira aquí l’àlbum de fotos del Saló

1 comentari a “Més de quatre mil assistents al Saló de Famílies Nombroses de Catalunya”

 1. hOLA!
  No he pogut assistir a darrera hora al saló per problemes de salut de meu fill (té minusvalia).
  Em volia acollir a la promoció de ser ALTA SOCI FANOC al 50% que heu fet…
  Per la web no em surt. Ho podeu “tenir en compte”. Ho puc fer dilluns a 1ª hora.
  Gràcies. Montse,

  Respon

Feu un comentari