- Més de quaranta empreses de sectors diversos, entre elles FANOC, treballen per a innovar en el disseny dels futurs esdeveniments per al públic infantil i familiar
- Amb el suport de KID’S CLUSTER, aquestes organitzacions estan col·laborant per idear estratègies que els permetin innovar per donar resposta a les necessitats sorgides arran de la crisi del COVID
Els esdeveniments com fires, festivals, tallers i activitats infantils són espais efímers amb un gran retorn per a les marques ja que els permeten posicionar-se i connectar amb el seu públic objectiu a través de la generació d’experiències. L’inesperat impacte de la crisi sanitària del COVID19 ha deixat suspesa per un temps la realització d’aquestes activitats, però ha obert un valuós parèntesi per reflexionar sobre el rumb que prendran els esdeveniments a partir d’ara. Això és precisament el que estan fent les organitzacions membres de KID’S CLUSTER: innovar en el disseny dels futurs esdeveniments, fires i festivals del sector infantil i familiar.
Però cap a on van els esdeveniments? Segons Raimond Torrents, expert en esdeveniments i conducta d’audiències i ponent d’un dels últims webinars de KID’S CLUSTER, la crisi del COVID està accelerant i confirmant les tendències que venien trepitjant fort. En primer lloc, la presència de la tecnologia creix, però sempre centrada en les persones: per millorar els processos, per garantir més participació dels assistents, o per permetre el mesurament de resultats mitjançant eines de neuromarketing, per exemple. En segon lloc, el factor humà cobra més i més protagonisme: torna l’autèntic, el natural, el senzill però alhora estimulant, amable i emocional. Més enllà d’això, si alguna cosa està clar segons Torrents és que els esdeveniments de el futur seran col·laboratius: les experiències definiran els esdeveniments, i la generació d’experiències rellevants passa i passarà necessàriament per la col·laboració, la co-creació i la personalització.
Les organitzacions associades a KID’S CLUSTER ja estan innovant en el disseny d’espais i esdeveniments familiars per preservar-los. Elsa Lluch i Ariadna Matas són actrius i dirigeixen la companyia Tanaka Teatre. Com creadores de cultura, consideren que és essencial que en el curt termini es reobrin els espais culturals presencials, i més encara en l’àmbit infantil, tenint en compte que en aquesta període de confinament dels grans oblidats han estat les nenes i nens. “Des Tanaka, pensem que és imprescindible i prioritari recuperar espais presencials per a la infància on compartir en viu emocions i aventures, i on es prioritzi el contacte humà. Gaudir en directe d’una experiència única en comunitat ofereix una cosa que les pantalles, els streamings i les videoconferències mai podran suplir. El teatre és emoció i per això com a creadores d’espectacles pensem que és fonamental preservar l’experiència emocional en directe“.
TbKids és una empresa d’activitats tecnològiques per a nens i nenes de totes les edats. Des TbKids comparteixen amb Tanaka la necessitat de recuperar els espais presencials per a la infància, i també de fer conviure les experiències de el món físic amb les del món virtual per poder gaudir del millor que pot oferir cada entorn. Segons Vicky Castillo, directora de TbKids, “el fet de recuperar els espais presencials on poder seguir oferint experiències úniques, motivadores i creatives, no només és molt important sinó que és absolutament necessari, ja que és un format molt enriquidor on la possibilitat d’interactuar fa que les experiències viscudes siguin molt més intenses i perdurin en el temps “.
L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya coincideix en la urgència per reinventar aquests espais per garantir la recuperació de l’oci familiar. “Pensem que els espais i activitats seran cada vegada més un lloc de relació intergeneracional, on es tindran en compte les necessitats de les diferents edats, i a el mateix temps fomentarà l’intercanvi entre elles“, reflexiona Raúl Sánchez, director de FANOC. Segons afirma Sánchez, “l’entreteniment present dels infants i joves és fonamental per al seu futur, per tant donem suport a la necessitat de recuperar com més aviat aquests espais treballant en l’adaptació necessària per establir noves formes de les relacions presencials”.
Des Eventalista, agència d’esdeveniments associada a KID’S CLUSTER, comparteixen que en aquest punt de la crisi ja som capaços d’imaginar els esdeveniments en el llarg termini, encara que en el mitjà termini ens movem en un marc de molta incertesa. “El que sí sabem és que hem de pensar més que mai en l’ara. Qui actuï primer i sàpiga com fer-ho, prendrà un avantatge emocional que el diferenciarà dels seus competidors i l’acostarà a clients i consumidors amb un engagement real i durador “, exposa José Marín, CEO de Eventalista.