Com vas conèixer FANOC?
Des que formem part de la comunitat de famílies nombroses que FANOC ens és familiar, tot i que no n’havíem format part fins ara.
Per què vas decidir participar com a delegat de FANOC?
La comunitat de famílies nombroses de Tàrrega ens trobem gràcies o, millor dit, per culpa d’un canvi en l’IBI que perjudica al gruix de les famílies nombroses de Tàrrega. És llavors quan decidim formar una entitat local on totes les famílies nombroses hi trobin representació i li donem forma com a Delegació de FANOC. Un cop creada algú ha de passar al davant. Jo ara hi poso la imatge tot i que realment som un equip de 6 persones que formem part de la Junta.
Quins objectius us agradaria aconseguir a curt i llarg termini a Tàrrega?
A curt termini, sens dubte, fer-nos forts com a entitat local i comarcal, i això ho aconseguirem donant-nos a conèixer i aconseguint adhesions. A llarg termini, de moment, ens cau molt lluny.
Quines dificultats a l’actualitat et trobes com a família nombrosa?
Bàsicament i per lo que hem patit últimament, un excés de burocràcia en l’accés a ajudes que haurien de ser universals pel sol fet de ser famílies nombroses. Això fa que moltes famílies es vegin privades d’ajudes que els hi tocarien, cosa que debilita el gruix del col·lectiu.
Avui dia es parla molt de la coresponsabilitat, com dividiu les tasques de la llar?
Intentem compartir totes les tasques de la llar de manera que el temps que ens queda lliure sigui, a la vegada, compartit. De la mateixa manera, intentem responsabilitzar els nostres fills d’aquestes tasques.
Com compagines la vida laboral i familiar?
En el nostre cas, tots dos treballem en el negoci familiar i això ens permet compaginar vida familiar i laboral.
Precisament en l’actual pandèmia, amb els confinaments i restriccions, està sent complicat per a les famílies el fet de conciliar. Com heu viscut a la vostra família aquesta situació?
Doncs tot i que semblava que seria complicat, en el nostre cas ens ha anat molt bé. Parar aquella activitat tant i tant atapeïda que teníem abans del confinament, ens ha servit per poder compartir moltes estones que han servit per aprendre a portar una vida plena de portes endins, i conèixer-nos i respectar-nos tal i com som cadascú de nosaltres.
Com veus el futur dels teus fill/es?
Treballant en una empresa familiar, part de la nostra feina passa per mantenir una activitat que es tradueixi en una oportunitat per als nostres fills a casa. Tot i això i si algun dels nostres fills/es decideix emprendre un camí diferent, crec que les millors oportunitats no les trobarà al nostre país i tot dependrà del seu conformisme quan arribi el moment.
Quin consell li donaries a una família que serà en breu família nombrosa?
Tot i que al començament i quan els fills son criatures, pugui semblar que els dies no tenen prou hores, sempre queda un moment per compartir plegats i que cada dia és únic. Disfruteu-lo.
Entrevista de la revista de FANOC Tres o Més, número 41