Els somnis es poden fer realitat

Per Raúl Sanchez, Director de FANOC

Acabem un any difícil per a tothom, a causa de la crisi provocada per la pandèmia. Per a les famílies nombroses ha estat especialment dur. Fa molt poc Eurostat ha publicat les dades sobre la pobresa severa a Europa, i Espanya és l’únic país a on les famílies nombroses tenen les taxes més elevades de pobresa absoluta, per sobre de les llars monoparentals, que són les següents. Però veiem que seguim en el ‘limbo’, invisibles, i àdhuc penalitzades, en les mesures socials que es proposen.

A l’associació se’ns multipliquen cada mes el nombre de famílies nombroses amb dificultats, a les que hem d’atendre per ajudar i orientar, entre les cada vegada més reduïdes prestacions i recursos als què tenen dret. Però en canvi les subvencions públiques que rebem del Govern se’ns han reduït un 42% en els darrers tres anys, sense moltes explicacions.

Constatem cada dia la importància de tenir una associació forta, que representi a les famílies nombroses, que sàpiga portar les seves necessitats i demandes a la societat, que lluiti per a què no hi hagi discriminació en raó del nombre de fills i per a que puguem assolir una societat a on tenir fills sigui reconegut com una aportació positiva, digna de reconeixement i protecció. Encara estem lluny d’aquest somni.

Les dades del darrer estudi de l’Observatori Social de La Caixa ens ho diu clarament: Tenim una de les bretxes més grans a Europa entre fecunditat desitjada i l’aconseguida; a on el 35% de dones en edat reproductiva hauria volgut tenir més fills,; a on l’edat mitjana de tenir el primer fill és de les més elevades (31 anys); i a on el 20% de dones de més de 45 anys no ha tingut cap fill. Tot apunta a un país encara gens amigable cap a les famílies amb infants.

Tenim molta feina per endavant, i des de FANOC treballem cada dia per a fer possible el canvi, per anar cap a un país on es puguin tenir els fills desitjats, i es doni el suport necessari a les famílies en la seva criança. Gràcies a totes les famílies associades que ens ajudeu a fer-ho possible. A les que no sou encara sòcies, us animem a donar-nos el vostre suport. Tenim una quota anual assequible  -45 euros l’any per família- que és la que ens ajuda a poder seguir treballant.

Sabem que no hem de perdre mai la il·lusió, i que treballant de valent els canvis, els somnis, es poden fer realitat. Amb aquesta il·lusió us felicitem el Nadal i us desitgem a totes les famílies que els vostres somnis, com els de FANOC, es facin realitat durant el nou any 2022.

Deixa un comentari

X