El Síndic exigeix que les polítiques d’infància siguin “prioritat de finançament”

Per combatre la pobresa infantil, el Síndic recomana que s’adoptin mesures per revertir les regressions, com ara la recuperació de l’ajuda 0-3, i millorar la configuració de la Renda Garantida de Ciutadania, de manera que discrimini positivament les famílies amb infants a càrrec.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha exigit aquest dimarts que les polítiques d’infància siguin “una prioritat de finançament” i ha subratllat que no hi ha “cap justificació” per no fer-ho. Així ho ha afirmat en una roda de premsa per presentar l’’Informe sobre els drets de l’infant 2018’ després de lliurar-lo al president del Parlament, Roger Torrent. L’informe mostra que la pobresa infantil té un caràcter estructural a Catalunya, un dels territoris europeus amb una taxa de risc de pobresa més alta entre els menors de 16 anys, un 28,5% el 2017 (20,9% de mitjana europea). Entre altres peticions, el Síndic demana que la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) distingeixi si els membres de la unitat familiar són infants per augmentar-ne la prestació.

Per combatre la pobresa infantil, el Síndic recomana que s’adoptin mesures per revertir les regressions, com ara la recuperació de l’ajuda 0-3, i millorar la configuració de la Renda Garantida de Ciutadania, de manera que discrimini positivament les famílies amb infants a càrrec. El disseny actual de la prestació no distingeix si els membres de la unitat familiar són infants o adolescents. L’informe recull que, segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’RGC ha arribat a 26.130 famílies i a més de 112.000 persones entre titulars i beneficiàries. Pel que fa concretament a la població infantil, amb dades de setembre 2018, la renda n’abasta 25.643 (gairebé un 38% de les 68.163 persones més que integren les 27.132 unitats familiars beneficiàries actuals).

Feu un comentari