El 93% de les famílies nombroses de Catalunya vol que el permís de maternitat i paternitat sigui més llarg per a les famílies amb més infants a càrrec

És el resultat d’una enquesta entre més de tres mil famílies nombroses realitzada per l’associació de famílies nombroses de Catalunya (FANOC) des de mitjans de març a mitjans d’abril. Ara els permisos de maternitat o paternitat tenen igual durada independentment del nombre de fills, a excepció dels casos de part múltiple, que tenen dues setmanes més.

En aquest sentit, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha escrit a tots els grups parlamentaris per a demanar-los que presentin esmenes perquè s’ampliï el permís per naixement a les famílies nombroses, tal com ja es fa per a les famílies amb un part múltiple, durant la tramitació de la Llei de Famílies que el govern espanyol acaba de presentar. També perquè es mantingui el Títol de Família Nombrosa, que aquesta proposta de llei proposa suprimir.

“En el nostre cas, hi ha més nens als quals atendre i aquesta realitat no pot obviar-se perquè tots tenen necessitats de cura, tots els fills compten. Quan arribes a casa amb un nounat i tens més fills, no pots oblidar-te d’ells i centrar-te en el bebè, has de cuidar de tots”, diu Emilia Tarifa, presidenta de FANOC i mare de vuit fills. L’associació FANOC recorda que abans de la darrera reforma les famílies nombroses tenien cinc dies més de permís, que es van suprimir.

En la seva carta als grups parlamentaris, FANOC denuncia una “ofensiva” incomprensible del govern espanyol per a desmantellar el sistema de protecció social a les famílies nombroses. L’entitat recorda que s’acaba de suprimir des de l’1 d’abril la bonificació del 45% que tenien les famílies nombroses en les quotes a la seguretat social per tenir un empleat de la llar, que s’acaba d’anunciar la supressió del bo social d’energia per a totes les famílies nombroses, que se’ls va atorgar per a no ser penalitzades pel seu major consum, i que es proposa la supressió de l’actual títol de família nombrosa en la nova Llei de Famílies.

Respecte a la supressió del títol de família nombrosa que proposa el govern espanyol a la Llei de Famílies, a on crea un nou títol anomenat de “famílies amb especials dificultats per a la criança”, la presidenta de FANOC es mostra totalment en contra, ja que “no entenem per què cancel·lar una mesura que funciona bé; el nou títol que proposen suposa ficar en un mateix calaix de sastre tot tipus de situacions familiars, que en realitat necessiten solucions específiques i adaptades a les seves circumstàncies. A més deixa sense cap suport altres realitats, com les famílies monoparentals amb un sol infant, o les parelles amb un o dos infants, o amb un discapacitat, que també poden tenir dificultats. Finalment, ens estigmatitza a les famílies nombroses: pel fet de tenir més fills ja ens qualifiquen d’entrada com a famílies problemàtiques”.

Per això, FANOC demana als grups parlamentaris esmenar la Llei de Famílies per a que es mantingui el títol de família nombrosa, i que a més es posi en marxa un títol nacional de família monoparental, amb prestacions adaptades a les seves necessitats específiques.

Deixa un comentari

X