El 46% de les famílies nombroses de Catalunya han hagut de gastar més en extraescolars per poder conciliar durant les vacances

Segons una enquesta de l’Associació de Famílies Nombroses (FANOC), que reclama al Govern més suport per a aquestes famílies

L’enquesta es va realitzar durant el mes d’agost entre les més de 12.000 famílies nombroses membres de l’associació. Segons els resultats, gairebé la meitat de les famílies amb tres o més fills en edat escolar (46,2%) han hagut de buscar activitats extraescolars per la impossibilitat d’atendre els fills i al mateix temps haver de treballar, durant les seves vacances escolars d’estiu.

De la resta de famílies, el 23,9% han hagut de reduir la seva jornada laboral per poder tenir cura del seus fills els mesos d’estiu; el 20,5% l’ha solucionat amb l’ajuda dels avis o d’altres familiars. I només el 9,4% ha manifestat que els han deixat sols a casa, gràcies a que s’ha pogut fer càrrec un dels germans grans.

Segons Raul Sanchez, director de FANOC, “les llargues vacances escolars a l’estiu tenen com a conseqüència una major despesa de les famílies amb més infants, el que ha fet que gairebé la meitat ens diguin que no han pogut fer aquest any cap dia de vacances fora de casa”. Per a l’associació de famílies nombroses, “el problema és que a aquestes despeses extraordinàries de l’estiu se sumen a les del començament del curs escolar al setembre (uns 500 euros per fill), per la qual cosa estem veient un increment molt gran del nombre de famílies que ens diuen que no arriben a final de mes”. Per aquest motiu, Sanchez preveu un creixement important durant aquest final d’any de les taxes de pobresa infantil a Catalunya entre les famílies nombroses.

FANOC demana al Govern de Catalunya que es recuperi la prestació universal mensual pels infants a càrrec entre 0 i 6 anys que es donava a les famílies nombroses i monoparentals. Aquesta prestació econòmica es va suprimir al 2011 amb l’excusa de la crisi i mai s’ha tornat a recuperar, malgrat les promeses que es van fer llavors per part dels responsables polítics.

Feu un comentari