Demanem nova reunió amb Teresa Ribera per demanar-li que no es penalitzi les famílies amb més fills a l’accés al bo social

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) ha demanat una nova reunió a la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, amb què ja s’ha reunit dues vegades, per recordar-li les necessitats de les famílies nombroses davant la possible reforma del Bo Social de l’electricitat, que el Govern vol fer per limitar l’accés a aquesta tarifa social.

Aquesta reforma, que s’estudia des de fa temps, s’ha tornat a posar sobre la taula aquests dies, amb motiu de la compareixença de la ministra Teresa Ribera al Congrés, on va parlar de l’Estratègia contra la Pobresa Energètica i la revisió de l’accés al bo social. La ministra va comentar que hi ha una proposta treballada amb les associacions de famílies nombroses i que serà una reforma consensuada, afirmació que la FEFN ha recollit sol·licitant una nova reunió per continuar definint les condicions de la tarifa social i la seva aplicació al col·lectiu de famílies nombroses.

La FEFN confia que la ministra tingui en compte tot el que aquesta entitat li va plantejar a les reunions que va mantenir amb ella, l’última fa un any, però ha volgut sol·licitar-li una nova trobada per continuar treballant-hi i recordar-li que les famílies nombroses tenen necessitats especials de consum per una qüestió de nombre. També us recordaran que la majoria d’aquestes famílies arriben justes a final de mes i viuen molt al dia perquè amb diversos fills hi ha moltes despeses, i que el bo social és una mesura de suport econòmic i compensatòria per l’aportació especial que aquestes famílies fan a la societat en forma de capital humà.

La FEFN demana a la ministra que tingui en compte tot això i no discrimina les famílies amb més fills, que sempre són les perjudicades en les prestacions que es donen en funció de la renda. En aquest sentit, la FEFN demana que si s’estableixen límits per ingressos, que siguin raonables i que es facin comptabilitzant tots els fills i no només tres, com passa ara en moltes prestacions. «Tots els fills compten, tots tenen necessitats d’alimentació, roba, calçat, educació…», explica la Federació.

Feu un comentari