Consells sobre estalvi d’una mare de família nombrosa

Artículo publicado por Aleteia.org

Trucs d’economia d’una mare de 8 fills després d’una amena xerrada amb ella mentre ens preníem un cafè

Llum.
Un encàrrec dels teus fills pot ser “apagador de llums”. Et sorprendrà la quantitat de vegades que hi ha llums oberts a casa teva innecessàriament. Descarrega’t una aplicació que indiqui la tarifa de la llum cada hora. Les rentadores i els rentaplats es posaran en funció d’aquestes dades. Si són modernes, pots programar les màquines perquè es posin en marxa automàticament a l’hora que tu decideixis. Canvia les bombetes de casa teva per altres de baix consum tipus LED. Activa la manera nit a casa teva i enfosqueix l’ambient. Encén alguna làmpada estratègicament posada que resulti acollidora. Aquesta acció, a més, resulta beneficiosa perquè es fiquin al llit aviat els nens, ja que els serena. Programa les rentadores per rentar en fred i omplir-la gairebé fins al topall però que càpiga el teu braç fins al fons.

Aigua.
Si tens fills adolescents, cronomètrals el temps que estiguin dins amb alguna cançó curta. Si tens fills més petits opta per la dutxa, no la banyera. I si pot ser dutxa’ls alhora.

Calefacció.
Si no ets a una ciutat o poble amb temperatures molt fredes, no posis la calefacció. Tingues un set de bones mantes i edredons. Als més petits els pots comprar aquests pijama-manta que els abriga fins als peus.

Gas.
Consisteix a cuinar diverses coses alhora en un sol dia, en el menor temps possible i que et serveixi per menjar uns quants dies després.

Gasolina.
Segur que en els nous propòsits d’any nou hi ha el de baixar de pes o fer més esport. Aprofita per caminar i no agafar el cotxe. Agafar-ho implica benzina i pàrquing, mentre que anar caminant no et costa res i resulta beneficiós per a la teva salut. També pots descarregar-te alguna aplicació que et digui el preu de la benzina a l’instant.

Berenars.
Una mare de família àmplia ha dorganitzar-se molt bé. A les tardes, quan els nens arriben del col·legi volen berenar. Tingues pensat opcions saludables tipus fruita o un bon entrepà, així evitaràs comprar amb presses i tirant de pastisseria industrial.

Llista de la compra inversa.
Coneixes la llista de la compra inversa? És una tècnica creada per l?organitzadora professional Alicia Iglesias. Consisteix a fer inventari, anotant de forma ordenada tots els aliments que tens a casa (verdures, proteïnes, llegums…), des de la nevera i el congelador fins al rebost i els armaris. Absolutament tot. I sobre la base d’això, escrius la teva llista de la compra. D’aquesta manera evitaràs tenir aliments duplicats, rotaràs el menjar i podràs fer el teu menú mensual sense més complicació.

Venda de segona mà.
Busca per casa coses que no necessitis i que puguis vendre al mercat de segona mà. Fes-los una foto i puja-les a alguna de les aplicacions que s’hi dediquen.

Oci.
Organitza plans que no impliquin una despesa: anar al camp, a la platja, dia de pícnic…

Regals d’aniversari.
Organitza’t amb altres pares i fes un regal comú. O bé desmarca’t i fes un detall pel teu compte.

Bricolatge.
La llar dia a dia es va deteriorant. Val la pena portar un control dels desperfectes i anar arreglant les coses abans que sigui massa tard. La teva butxaca t’ho agrairà.

Crea dues guardioles.
Un darrer consell que em dóna aquesta mare tot terreny és que, després d’haver organitzat l’economia familiar, és bo crear dues guardioles: la de la solidaritat, per donar suport a projectes d’ajuda als més necessitats, i la de vacances, en què cada mes anirem reservant una quantitat per després gastar-ho en un viatge, un estiu diferent o alguna cosa especial.

Feu un comentari