Consells per treure el bolquer als infants

El moment en què un nadó arriba al món és, sens dubte, un dels més bonics. La família s’engrandeix i les prioritats canvien. Cada membre de la família notarà el canvi i què millor que comptar amb els coneixements previs per fer-hi front.

Et volem compartir una sèrie de consells per treure el bolquer als petits, cosa que es convertirà en un moment crucial a la vida tant dels teus fills com a la dels pares. A continuació, t’explicarem senzilles tècniques per fer-ho i, al final, trobaràs tipus perquè li sigui més senzill deixar el bolquer al teu fill o filla.

Com i quan treure el bolquer?

Cada nen o nena maneja els seus propis temps, per la qual cosa no serveixen per a res les comparatives. Aquest procés individual depèn de nombrosos factors, com la maduresa del nen i el context en què viu, per exemple. A partir de l’any i mig, de mitjana, es pot començar a parlar de la possibilitat de deixar el bolquer.

Entre les actituds del nen que ens poden donar un indici que està preparat per deixar enrere el bolquer, destaquem que ja camina i es mou pel seu compte, a més que ja avisa que té el bolquer brut. Aquestes maneres d’actuar dels nens ens demostren que ja tenen un control sobre els seus actes i estan preparats per fer el canvi.

Un altre dels indicis és que fa les vostres necessitats a la mateixa hora cada dia, en general. En aquest sentit, també solen mantenir el bolquer net durant lapses de tres hores, cosa que significa que els seus cicles ja estan determinats. Un altre dels senyals que afavoreixen el canvi és que el nen o nena ja es pot treure per si mateixa els pantalons, la roba i el mico, per exemple.

La tasca de deixar el bolquer consta de crear lhàbit danar al bany. Per tant, el primer que han de fer els pares és adaptar el bany al nen, és a dir, col·locar l’orinal o la bacinilla en un lloc còmode i accessible. En conseqüència, és crucial que se li permeti l’accés al bany de forma lliure, cosa que quan són molt petites no és possible.

Són útils els contes per treure el bolquer?

Els contes, igual que les cançons, són excel·lents eines per ajudar el nen o nena quan vagi al bany. Mentre estan asseguts, pots distreure’ls amb històries o amb música perquè facin les seves necessitats i recorda sempre felicitar-los després d’aconseguir-ho. Això serà un impuls de motivació que els ajudarà de manera notable.

Un altre consell útil és mai renyar el nen en cas d’orinar o defecar al bolquer mentre transcorre el procés de deixar-lo. És el més normal i natural que això segueixi passant un temps fins que refermi l’hàbit d’anar al bany pel seu compte. Com a pare o mare, el que has de fer és animar-ho a intentar-ho novament ia donar-li paraules d’alè, motivant-ho que més aviat que tard aconseguirà deixar el bolquer.

4 tips per deixar el bolquer

Ara que ja sabem a trets generals quan el nen està preparat per deixar el bolquer, et compartim 4 tipus perquè el procés presenti menys complicacions o dificultats.

Començar el procés quan el nen estigui preparat

Com bé expliquem anteriorment, cadascú té els seus temps i no cal esgotar-los. El millor és saber detectar aquell moment en què el petit mostri interès i actituds que reflecteixen un canvi d’actitud. És aquí quan els pares poden començar a ajudar-lo a deixar enrere el bolquer.

No ho superposis amb cap altre canvi important

Els canvis representen una ruptura a la rutina dels nens i requereixen l’atenció plena dels pares. Per això, l’estiu és una estació recomanable per començar amb el procés, ja que els grans solen estar més relaxats de la rutina i tenen més temps per dedicar-se als fills. En aquest sentit, recomanem no superposar la retirada de bolquers amb, per exemple, el pas a llit o la retirada del xumet. Cada canvi en el moment oportú.

Explica-li al nen el que estàs fent

De mica en mica, pots començar a detallar-li al nen o nena que li estàs canviant el bolquer o que l’estàs vestint. Una altra bona pràctica és explicar-los el procés de canvi de bolquer i que començarà a fer les seves necessitats al bany. Si bé és obvi que no t’entendrà al cent per cent, comunicar-los què passa i què passarà pot ajudar-los i generar-los confiança.

Hàbits i rutines

Les rutines són essencials per canviar actituds i, sobretot, per adquirir hàbits. Senti el teu fill o filla a l’orinal a les mateixes hores cada dia perquè, d’aquesta manera, l’hàbit es vagi formant.

Amb totes aquestes ajudes, aconseguiràs que el teu fill o la teva filla canviï els bolquers d’una manera molt més suportable i ràpida.

Oferta en tot tipus de productes per als més petits

A FANOC pots trobar Ninushome una botiga online que té tot tipus de productes per als més petits de la casa: joguines educatives, trones, bressols, biberons, regals personalitzats, etc. Ofereix 15% de descompte per als socis de FANOC i 10% de descompte per a totes les famílies nombroses en general. Mira aquí la oferta

Feu un comentari