Coneix Inserta Empleo, per a la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat

Gràcies a un conveni entre la Federació Espanyola de Famílies Nombroses i la Fundació ONCE ,i a través d’INSERTA, posem a disposició de les famílies nombroses associades a FANOC el seu servei d’intermediació laboral per a millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat.

  • Què és Inserta Empleo? 

(D) Inserta Empleo, som l’entitat de la Fundació ONCE, per a la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat. Treballem per millorar les oportunitats d’ocupabilitat de les persones amb discapacitat, promovent i detectant oportunitats d’ocupació, que afavoreixin la seva inclusió social i laboral.

Això, associat a què Inserta sigui un referent per les empreses que aposten per la incorporació del Talent de les persones amb discapacitat a les seves plantilles, assessorant-los durant tot el procés de reclutament i presentació de candidatures ajustades als perfils que ens demanden.

L’activitat d’Inserta Empleo s’emmarca en els programes operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant Fundació ONCE a través d’Inserta Empleo, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, per a incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

  • Com es pot accedir a aquests serveis? Tenen algun cost? 

(D) Els serveis d’Inserta Empleo són gratuïts i el primer pas per a poder beneficiar-se d’ells és disposar del certificat oficial que reconegui un grau de discapacitat igual o superior al 33% o situació d’incapacitat permanent.

  • Quins  són els principals serveis que ofereix?

(D) Oferim un servei d’orientació laboral de manera individual i personalitzada a les persones amb discapacitat que s’adrecen al nostre servei a través de la plataforma d’ocupació i formació www.portalento.es.

Els professionals d’Inserta Empleo els oferiran un tracte individualitzat conforme al seu perfil, les seves característiques personals i les seves necessitats laborals. Per a això, en primer lloc, els realitzaran una entrevista per a analitzar els seus coneixements, formació acadèmica i experiència professional per a després dissenyar-los un pla personalitzat d’ocupació i oferir-los una formació ajustada al lloc que busquin.

Finalment, Inserta els presentarà als processos de selecció que s’adeqüin a les seves capacitats i necessitats.

El nostre objectiu és el foment de la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat que es troben en recerca activa de feina a través de la millora de la seva ocupabilitat, amb l’objectiu de millorar les seves competències.

  • A part d’aquest acompanyament i assessorament, oferiu formació? De quin tipus?

(E) Efectivament. Oferim formació en modalitat presencial i online, que planifiquem tenint en compte les necessitats que detectem en els nostres usuaris i usuàries i les demandes del mercat laboral. L’objectiu és millorar el nivell d’ocupabilitat de la persona oferint continguts útils per desenvolupar eines personals i socials indispensables per aconseguir una ocupació i mantenir-la, millorar les competències digitals professionals, adquirir estratègies per fer una recerca de feina efectiva i, qualificar-se o millorar la qualificació en una professió potencial.

  • Recentment, heu creat la “Comunitat Por talento Joven”, en què consisteix?

(E) La “Comunitat Por talento Joven” és una iniciativa adreçada a les persones joves amb discapacitat i el seu entorn familiar i social amb la finalitat d’impulsar la seva inclusió al mercat laboral i acompanyar-los durant el procés. La iniciativa es vehicula a través d’una plataforma web, https://comunidadportalentojoven.es/  on s’ofereixen continguts de valor i formació per als i les joves, les famílies i els/les professionals que els atenen (docents, orientadors, sanitaris, etc.), per tal d’ajudar-los a trencar prejudicis i barreres i eliminar la sobreprotecció que moltes vegades pot dificultar el seu empoderament.

  • Esteu treballant en altres projectes? Per exemple, en què consisteix el Servei d’Emprenedoria?

(E) Efectivament, treballem en diferents projectes, però sempre amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat. El projecte d’emprenedoria comparteix aquesta finalitat, però la inserció es fa per compte propi i també amb la creació d’empreses impulsades per persones amb discapacitat que després creïn nous llocs de feina per altres persones amb discapacitat. Oferim seminaris i tallers per fomentar la creativitat, desenvolupar habilitats emprenedores i adquirir coneixements sobre creació i gestió de negocis. També oferim un servei d’assessorament i acompanyament en el disseny del projecte emprenedor. Si aquest projecte es viable, la persona emprenedora podria sol·licitar la subvenció a fons perdut que ofereix la Fundación Once. Fins a 2022, l’import d’aquesta subvenció era d’un mínim de 3000 Euros i un màxim de 18.000 Euros, però actualment aquesta convocatòria està tancada i estem a l’espera de què es publiquin les bases de la convocatòria 2023.

  • Si un membre d’una família nombrosa amb discapacitat busca feina a on s’ha de dirigir o per on li recomanaríeu que comenci?

(E) El primer pas és registrar-se a la nostra web www.portalento.es, aportant com a mínim DNI o NIE, certificat de discapacitat i/o incapacitat de la Seguretat Social i document de demanda d’ocupació (DONO) actualitzat.

Posteriorment, els trucarem per fer una primera entrevista d’orientació que ens permeti començar a establir les seves necessitats, expectatives, competències i habilitats i detectar el seu perfil professional actual i potencial. Si la persona té dificultats amb el registre també ens pot trucar a 932.384.949 o escriure un correu electrònic a candidatos.catalunya.inserta@fundaciononce.es Estarem encantats i encantades d’ajudar, facilitar i resoldre dubtes.

Feu un comentari