Com s’utilitzen les màscaretes reutilitzables higièniques?

L’ús de màscares és obligatori en els espais tancats, encara que no és l’única mesura de prevenció per a evitar el contagi del covid19. També és important la rentada de mans, mantenir distància de seguretat i ventilar l’espai.

Quin tipus de màscara hem d’utilitzar? Quins són els seus pros i contres?

Quirúrgiques: no són reutilitzables. Recomanades per a la població en general i persones infectades.
Higièniques reutilitzables: han de complir la normativa 0065:2020. Per a la població en general i persones infectades. L’eficàcia de filtració bacteriana (EFB) ha de ser igual o superior al 90% i la respirabilidad superior a 60 Pa/CM2
FFP2 i FFP3: per a sanitaris, cuidadors i població de risc. Poden ser o no reutilitzables.
Casolanes i antipolvo: han d’evitar-se, ja que no protegeixen com les anteriors
Màscares amb vàlvula: tampoc són recomanables per a evitar contagi per covid19, perquè podem contagiar a uns altres.

Algunes màscares higièniques reutilitzables porten un tractament antibacterià i antivíric, a base de nitrat de plata o de coure.

Els nens menors de 3 anys no estan obligats a portar mascareta.

Les mascaretes higièniques reutilitzables han de canviar-se a les 4 hores d’ús. Poden rentar-se en la rentadora a 40-60è, en funció del model. Com qualsevol peça de roba podran durar més o menys temps en funció del tracte que els donem. A part de rentar a 40-60è en la rentadora, sanitat recomana l’ús de desinfectants com Sanytol líquid amb el qual podrem rentar a mà i Sanytol en esprai per a tèxtil, amb el qual podrem desinfectar la màscara, deixar airejar unes hores i després aclarir amb aigua abundant i deixar assecar.

 

Pots veure els descomptes que ofereix als socis de FANOC AQUÍ

Feu un comentari