Com sabem si hem de canviar de matalàs?

La vida d’un matalàs és limitada, de fet, els metges ens recomanen canviar de matalàs cada 8 anys. Les causes que tenen més pes a l’hora de decidir un canvi de matalàs són l’acumulació d’àcars i la deformació del matalàs.

Encara que un bon matalàs avui dia té tractament anti-àcars, anti-bacterians i anti-fongs, amb el temps és possible l’acumulació d’àcars a l’interior que poden produir reaccions al·lèrgiques. Tot i les mesures de seguretat que prenen els fabricants, el més segur és donar-li la rotació necessària al matalàs i comprar-ne un de nou als 8 anys d’ús.

Depenent de la qualitat del matalàs, pot ser que notem símptomes que ens alerten de que el nostre matalàs pot estar essent perjudicial pel nostre descans i, per tant, per a la nostra salut abans del període recomanat. Si ens aixequem més cansats ara que fa un any enrere, per exemple, probablement sigui per què el matalàs està deformat de fer-lo servir.

La degeneració del producte és molt gradual i moltes vegades no ens adonem de seguida. Una bona manera de veure si el nostre matalàs no ens ajuda a descansar si no més bé al contrari, és dormir a casa d’algú altre o a un hotel. Dormir millor fora de casa que a dins és una clara senyal de que en necessitem un de nou, tot i que a vegades, podem trobar-nos que hotels molt bons no disposin de matalassos com cal.

Haver de canviar el matalàs abans d’aquests 8 anys es pot evitar tenint molta cura del producte. Cuidar un matalàs vol dir mantenir-lo net i sec, cobrir-lo amb una funda protectora, fer servir llençols de cotó perquè transpiri i no doblegar-lo. Revisar si la base del llit és l’adequada i assegurar-nos que la totalitat del matalàs hi reposa damunt, allargarà la vida del conjunt i evitarà deformacions.

Per últim, girar i rotar el matalàs amb certa freqüència, màxim cada 2 mesos, evitarà que agafi forma per una banda i per l’altre no.

Article de dormity.com

Feu un comentari