Les noves tecnologies, la seguretat, l’especialització i la flexibilitat són les claus per al turisme familiar

Una de les conclusions a les quals s’ha arribat aquest matí en el Webinar: Com impulsar el turisme familiar en 2021? ​Les noves tecnologies, la seguretat, l’especialització i la flexibilitat són els quatre pilars per a l’adaptació del sector de turisme familiar en els temps que vivim a causa de la pandèmia. L’acte online realitzat avui a les 11 h ha estat organitzat per l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) amb la col·laboració de l’empresa DNA turisme i oci que porta la direcció tècnica del Segell de Turisme Familiar de la FEFN i ha comptat amb l’assistència de més de 20 empreses de Catalunya del sector turisme i oci.

L’acte es va iniciar amb Francisco Castillo, Consejero Delegado DNA Turisme i Oci, qui va explicar els punts més rellevants del VIII Estudi de 2020 sobre consum turístic de les famílies, elaborat per la Federació Espanyola de Famílies Nombroses i la consultora DNA, experta en oci i turisme. També va agrair a les empreses que han apostat per les famílies i han sigut avalades pel Segell de Turisme Familiar. Actualment hi ha 177 empreses amb el Segell a Espanya i un 30% són de Catalunya.

L’estudi sobre consum turístic de les famílies mostra que un 36,60% de les famílies declara que la pandèmia els hi ha afectat i que destinaran menys ingressos a viatjar, davant un 44,83 % que no s’ha vist afectada, però viatjarà menys per a evitar riscs sanitaris. Només un 18,87% de les famílies enquestades farà més viatges per a ajudar a recuperar el sector. Segons ha comentat Francisco Castillo, es preveu que a partir del mes de juny d’aquest any 2021 les famílies iniciaran els viatges. Entre aquests viatges, moltes famílies volen retrobar-se amb familiars que encara no han pogut veure des de fa temps.

A continuació, algunes empreses avalades amb el segell de turisme familiar ha explicat les seves estratègies per a 2021:

Eva López, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels ha explicat que des de l’entitat pública l’aposta més important ha sigut el medi ambient: “Creiem que és molt important protegir l’entorn perquè fa la sensació de seguretat”. També ha explicat que per a ells és molt important que les entitats públiques col·laborin amb les empreses de turisme de la zona perquè les destinacions siguin més familiars.

Miguel Ángel Vázquez, tècnic de turisme de Castelldefels també ha afegit la importància que té el castell d’aquest municipi, que després de gairebé 2 dècades de restauració ja està adequat per rebre visites pensades per a famílies i nens. A més han creat un museu interactiu i es pot veure fàcilment la història de la pirateria.

A continuació Laure Fenech, responsable de màrqueting Espanya Pierre Vacances ha comentat que des dels seus apartaments ressorts han tornat a la seva essència inicial d’un turisme local i ofereixen a les famílies apartaments totalment equipats pel seu confort. També els hi està funcionant molt bé les ofertes “last minute”.

Carlos Pérez, director d’Alannia Resort ha puntualitzat que pels càmpings hi ha hagut una oportunitat amb la pandèmia, ja que moltes famílies s’han animat a anar de càmping per sortir de casa i trobar-se en un entorn segur a l’aire lliure, trobant tot el que necessiten en un mateix lloc. També han creat una aplicació per demanar menjar i que les famílies la rebin en els seus bungalows i han habilitat unes polseres per tots els clients per a poder pagar dins el ressort i no haver de fer servir efectiu, que és poc segur.

Joaquín Leal, director general España Interhome ha explicat que a Interhome s’ha habilitat l’opció de poder fer reserves petites de 2-3 dies i es poden realitzar cancel·lacions fins quatre setmanes abans. Tanmateix han afegit una assegurança de cancel·lació per a totes les reserves.

David Puente director Comercial de Tuna Tour ha remarcat la importància de les mesures de seguretat. Un punt que han tingut molt en compte a Tuna Tour, ja que treballen amb embarcacions on l’espai és limitat i per això, han seguit un protocol estricte de neteja per la seguretat tant de passatgers com de treballadors.

Marketa Stverakova, directora del Parc Samà ha comentat que estem potenciant l’entreteniment amb esdeveniments en col·laboració amb diverses entitats perquè les famílies visquin una experiència més enllà de gaudir del jardí botànic.

Alejandro Fernández de las Peñas, Responsable Comercial / Àrea Corporativa d’Educació i Màrqueting de CaixaForum ha informat de les mesures que han de prendre per respectar l’aforament limitat en les activitats que organitzen des dels seus museus. Entre aquestes, quan les famílies compren entrades tot al seu voltant es bloqueja, perquè quedi buit i d’aquesta manera la família pot estar junta i segura. També ha explicat que des de CaixaForum/ CosmoCaixa tenen en marxa un projecte digital que volen impulsar.

A continuació, Raúl Sánchez, director executiu de FANOC, ha realitzat un repàs de tots els projectes i iniciatives que està previst realitzar durant 2021 des de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, com la Big Family Week o la campanya #fanoctestima, i ha animat a les empreses a participar en elles.

Per finalitzar el webinar Emilia Tarifa, Presidenta de FANOC, ha manifestat la seva satisfacció per la celebració d’aquesta jornada, la primera organitzada per l’associació amb aquest sector: “Agraeixo a tots l’interès en realitzar i participar en aquesta webinar. Han sortit temes molt interessants, és molt bo compartir idees i experiències de les que tots podem aprendre. Són moments molt difícils per al turisme però cal ser optimistes en què tot passarà i mentrestant buscar alternatives i aquestes mesures que donin seguretat a les famílies per no tenir por de seguir fent turisme. Esperem seguir col·laborant amb tots i poder ajudar-nos entre tots.

Feu un comentari