12 pautes de salut mental per a famílies en confinament en la llar

Per Patrícia Díez, psicòloga, mare de família nombrosa i associada a FANOC

Escolta aquí l’audio amb tots els consells de Patrícia (4:47 min)

Resum

1. Cura personal 🚿: Digues no a la deixadesa. Endreça’t, vesteix-te, no a estar en pijama o xandall. Veure’t bé contribueix a estar bé, veure’t malament contribueix al descoratjament.

2.L’ordre afavoreix l’harmonia: Posa’t un horari realista que respecti el rellotge biològic i on càpiguen responsabilitats i les persones que vols 🗓: D’aixecar-se i ficar-se al llit, menjars, esport, etc.

3. Alimentar-se bé 🍗🥬🍎: Reeducar els menús i les seves quantitats. Amb la vida sedentària no es consumeix igual que amb la vida activa.

4. Respirar aire 💨: Obrir la finestra, respirar i fixar la mirada en el punt més llunyà🌄; durant almenys 15′. Als matins romandre en les estades on hi hagi més llum ☀ natural. Si tens opció de sortir (jardí, terrassa), pren el sol.

5. Fer exercici 🏃🏽‍♂: Canviar-se de roba. L’esport ajuda al fet que el metabolisme funcioni bé i a combatre l’ansietat i la depressió.

6. Posa’t al dia de les notícies 🗞: Una sola vegada al dia. No és bo conrear l’angoixa. També limita l’ús de pantalles 📱💻. Tractar de controlar la teva vida real, la de la teva casa. No el que no pots controlar, de fora.

7. No preguntar-se el perquè ❓: Cerca quina oportunitat treure d’aquesta situació. Replantejar la teva escala de valors, créixer en virtuts, etc.

8. Aprofita a realitzar coses noves 🎨🧶🎭: sé creatiu.

9. Posa en el teu horari a algú més que a tu 👪 : Fes una llista de persones a les quals vols i procura parlar amb una d’elles almenys una vegada al dia. I riu-te, pren-te un cafè online.

10. Transcendeix 🙏🏼: Si ets una persona piadosa, resa. Si vols prendre part, envia una carta per mitjà de tantes iniciatives que estan sortint.

11. Demana perdó i acull el perdó dels altres 🕊: No deixis que el rancor ocupi el teu cor.

12. Somriu ☺: I no et turmentis si perds els nervis. Torna a començar.

El coronavirus té fi. Que deixi petjada positiva en tu. Cuida’t!

Deixa un comentari

X