10 activitats a l’aire lliure per a famílies nombroses

Arriba el cap de setmana i els més nens de la família comencen a preguntar què poden fer, si tens algun pla divertit per a aprofitar el dia o alguna activitat especial per a gaudir de la tarda… Però no tens res planejat o no se t’ocorre res a fer.

Alguna vegada has estat en aquesta situació? Si és així, no et preocupis que mai més hauràs de passar per un moment com aquest. A continuació, et portem 10 activitats molt econòmiques perquè gaudis a l’aire lliure amb la teva família.

Fes un pícnic familiar

Un dels plans que mai fallen és un pícnic a l’aire lliure. Aquesta clàssica activitat pot compaginar-se com moltes altres que veurem a continuació, com amb jocs o en llocs divertits on podeu passar una estona agradable en família.

Quant al menjar, un pícnic es presta per a plats lleugers i deliciosos, per a no haver de carregar molt de pes i poder després fer alguna altra activitat a l’aire lliure. Recorda portar suficient aigua per a no passar set i poder gaudir de tot el dia en família!

Organitza una barbacoa en família

Cuinar sempre és un bon pla per a fer en família, però què millor que fer-ho en gran i gaudir de l’aire lliure en família. Una barbacoa, com una clàssica paella, són plats abundants ideals per a famílies nombroses, ja que poden preparar-se diverses racions al mateix temps i a costos raonables.
En una bona barbacoa no pot faltar un chuletón o un deliciós entrecot, els quals aniran acompanyats de salsitxes i altres aperitius. No oblidis algunes patates fregides o amanides com a guarnició.

Prepara una excursió

Si parlem de plans a l’aire lliure, no podem deixar fos una bona excursió. Ja sigui per la muntanya o per la platja, organitzar una caminada a través de la naturalesa serà un pla divertit per a tota la família, des dels més nens als adults.

Hi ha moltes aplicacions mòbils que tenen camins i rutes de senderisme per a fer. Et convidem a tirar-li un ull a Wikiloc, una app en la qual podràs descobrir moltíssimes rutes de llarg a llarg del país.

Juga al futbol o a qualsevol altre esport

Hi ha una mica millor que fer esport a l’aire lliure? Sí, en família és molt millor! Practicar un esport, ja sigui futbol, vóley, tennis o qualsevol altre és un gran pla per a fer-ho tots junts, tant a la platja com en un parc. Veuràs que fàcil és passar-s’ho en gran amb una pilota i en família.

Dueu a terme una gimcana familiar

La gimcana és un conjunt de proves de destresa o enginy que es realitzen per equips al llarg d’un recorregut, gairebé sempre a l’aire lliure i amb un objectiu lúdic i d’entreteniment.

Aquesta activitat es basa a realitzar diferents tipus de proves o competicions on els concursants han de superar diversos obstacles per a poder finalitzar amb èxit la prova. És a dir, han de posar a prova les seves habilitats i enginy mental per a superar totes les proves que es trobaran al llarg del recorregut.
Entre els jocs clàssics d’aquesta activitat podem trobar el joc del telèfon trencat, una cerca del tresor, joc de carrera de pilotes o de culleres, una carrera de sacs, el divertit joc de buscar caramels en farina o estirar la corda.

Aquests jocs fomenten el treball en equip ja que les decisions han de prendre’s dins d’un grup per a poder superar els diferents reptes. Cada prova de la gimcana requereix de diferents habilitats o destreses on tots els jugadors poden col·laborar de manera única.

A més, en practicar aquesta activitat a l’aire lliure, ajuda a conscienciar sobre la importància de la cura del medi ambient i dels recursos naturals.

Renteu el cotxe junts

És sabut que els nens adoren l’aigua. Qualsevol joc que involucri aigua, ells estan encantats i fascinats amb participar. Una bona activitat, que els resultarà divertidíssima, és rentar el cotxe junts.

Els més petits la passaran en gran mentre juguen amb l’aigua i l’escuma… I de pas t’ajudaran a deixar el cotxe com a nou!

Planta fruites i verdures al jardí

Vivim en una època en la qual la cura del medi ambient i dels recursos naturals prenen una gran importància. Conscienciar sobre la seva correcta utilització i el seu respecte és vital perquè futures generacions puguin gaudir de la naturalesa tal com fem avui.

Fer plans a l’aire lliure ajudarà al fet que els més petits de la família puguin entendre la importància del respecte al medi ambient. En aquest sentit, plantar fruites i verdures al jardí, a més d’un pla original i divertit, et garantirà aliments lliures de substàncies alienes i rics en vitamines i minerals.

Fes una ruta de senderisme

Com bé vam dir en punts anteriors, les rutes de senderisme mai passaran de moda i sempre seran un gran pla per a fer en família. En internet podràs trobar rutes de diferents dificultats, per la qual cosa podràs organitzar tant plans per als teus fills més petits com per als adolescents.
Descobreix cada cap de setmana rutes i camins nous!

Crea un circuit d’obstacles

Les carreres d’obstacles sempre són benvingudes pels nens, els qui volen divertir-se i posar-se a prova. Són molts els jocs que pots fer en una carrera d’obstacles, però recorda prestar summa atenció a la seguretat per a evitar accidents.

Planeja activitats que no siguin perilloses, per a això has de contemplar les edats dels participants i proposar jocs que puguin realitzar amb facilitat. Per a activitats en exteriors, opta per fer-les en la pastura, per si algun té alguna caiguda. Però si la fas a casa tracta de buidar els espais i llevar de voltant els objectes que puguin ocasionar un contratemps.

Aneu a algun lloc on mai hagis estat

Per a finalitzar les activitats en família a l’aire lliure, et proposem organitzar un viatge o una escapada a llocs en els quals mai hagis estat. No necessàriament ha de ser un destí a molts quilòmetres de casa, simplement pot ser anar a una platja a prop que no coneguis o algun parc natural al qual mai hagis anat.

Les opcions són infinites a l’hora de parlar d’activitats a l’aire lliure per a tota la família.

X