Viatgem amb camper?

Com triar furgonetes per viatjar en família

Amb l´arribada de l´estiu i en general amb l´entrada del bon temps, moltes famílies comencen a organitzar escapades, ja siguin de vacances o de cap de setmana. Unes prefereixen el mar, altres la muntanya, unes prefereixen anar d’hotel, d’altres d’apartament o fins i tot n’hi ha que prefereixen anar de càmping. Finalment ens trobem amb algunes de més aventureres que prefereixen llançar-se a la carretera i buscar-hi noves experiències.

Els viatges familiars amb furgoneta cada vegada són més populars i no són poques les raons. En primer lloc, viatjar amb furgoneta us permet escollir les destinacions sobre la marxa. No cal tenir-ho perfectament planejat i et dóna més llibertat d’elecció i fer canvis si així es desitja.

En segon lloc, en destaquem el preu, ja que és més econòmic. Tant en el cas de la pernoctació com de l’alimentació ja que moltes furgonetes permeten cuinar-hi, estalviant en cost que suposaria un restaurant.

I, en tercer i darrer punt dels avantatges de viatjar amb furgoneta, hi ha la possibilitat de viure una aventura en família. Agafar el vehicle i sortir a la carreta sona molt més atractiu que anar a una habitació d’hotel, on cada dia seran semblants.

Si que cal tenir en compte, que no a tot arreu es pot aparcar aquest tipus de vehicle. Per això sempre es pot recórrer a un càmping on les parcel·les són més econòmiques que els bungalows o casetes de fusta, oa una àrea de servei o pàrquings per a autocaravanes que, encara que no té els mateixos serveis que un càmping, disposen de serveis bàsics com a presa de llum, lavabos i una petita botiga imprescindibles. Aquí  pots consultar més informació sobre això.

Estàs llest ja per a unes vacances amb furgoneta al costat de la teva família?

Imagen de la familia de FANOC Ruano Sayago

Com aconseguir una furgoneta per viatjar en família?

El turisme en furgoneta, gràcies a totes les comoditats que presenta, és una cosa que ha crescut de forma exponencial els darrers anys. Ja no només les parelles aprofiten per prendre unes vacances a la carretera. Cada cop són més les famílies que s’atreveixen a viure aquesta experiència.

Són moltes les opcions de lloguer, i al mercat trobem diferents empreses per llogar una furgoneta. Entre les més conegudes a nivell Espanya, hi ha Europcar, Sixt, DoYouSpain i Enterprise. Totes ofereixen el servei de lloguer de furgonetes i és tan senzill com entrar a les seves webs, seleccionar el lloc de recollida, els dies i les característiques de la furgoneta.

A l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) hi ha una col·laboració amb Grupo Marthe que ofereix descomptes especials sobre les tarifes estàndard en el lloguer de furgonetes i turismes online.

También hay opciones de alquiler de caravanas y campers con descuentos especiales, es el caso de Autocaravanas y Campers El Globo, Escaping Van Barcelona y ORSON RENT que ofrecen a los asociados a FANOC descuentos especiales en el alquiler.

La darrera opció que us presentem és la de camperitzar vosaltres mateixos la vostra furgoneta. Hi ha moltes empreses especialitzades en ajudar-vos durant el procés o podeu comptar amb l’ajuda d’un fuster que us farà uns mobles a mida seguint les vostres necessitats i gustos. És un projecte que podeu desenvolupar en família.

Què tenen les furgonetes condicionades per viatjar en família?

Al moment de triar una furgoneta per a les teves vacances en família, és indispensable aturar-se a analitzar les diferents opcions disponibles. El primer que has d’analitzar és l’espai de la furgoneta, ja que n’hi ha que són per a dues o tres persones, i d’altres que, fins i tot, estan adaptades per a un grup de quatre o cinc.

D’altra banda, les prestacions que presenta la furgoneta també seran clau a l’hora d’escollir un model o un altre. Estan aquelles equipades amb cuina i els més variats artefactes, com així també d’altres més senzilles i amb allò bàsic.

Per exemple, la furgoneta Open Combo Life disponible en dues versions amb longituds diferents, Combo Life L amb una longitud de 4.4 metres i per altra banda trobem la Combo Life XL amb una longitud total de 4.75 metres, fet que es tradueix en 35 cm més de distància entre eixos que la versió L.

Un altre model ideal per a famílies és la Mercedes Vito Tourer, una furgoneta de nou places. A més, podràs triar tres tipus de longituds diferents segons les necessitats, igual que el motor que té cinc variants. Tots ells són motors de baix consum, pensant justament que són furgonetes que es fan servir cada dia.

Dins del món de les furgonetes per a famílies nombroses trobem un dels clàssics com ho és la Renault Trafic Passenger. És una furgoneta de nou places que està disponible en dues mides diferents. A la més gran, té un maleter bastant gran per a emmagatzematge. A més, inclou tots els accessoris i tecnologia necessaris per a una bona conducció, així com tots els sistemes més de seguretat clàssics com ho són els sensors d’aparcament.

La furgoneta Volkswagen Multivan també és perfecta per a viatges en família. Compte amb set places distribuïdes en dos seients davanters, dos al mig i tres al final. També es pot posar una taula al mig d’ells, ho fa perfecte per a les famílies que desitgen viatjar amb furgonetes. La potència del motor, així com la capacitat de càrrega, són altres dels punts que destaquen en aquesta furgoneta. El consum aproximat és de 7,5 a 8 litres per cada 100 quilòmetres.

Una altra opció interessant és sens dubte la Citroën Berlingo, un model familiar, modern i lúdic per omplir la teva vida d’aventures.

Aquest tipus de furgoneta Citroën permet moure’s amb facilitat tant per ciutat com per muntanya. És un vehicle amb gran capacitat d’emmagatzematge.

Si et planteges adquirir una furgoneta per a la teva família, pots valorar les opcions que t’ofereixen les marques del pla+família aquí.

Consells per triar la millor furgoneta per a famílies.

En conclusió, viatjar amb furgoneta en família és una idea meravellosa. A més de totes les possibilitats de visitar un lloc i després qualsevol altre, és una experiència fascinant per gaudir en grup.

Com a resum, el primer que has de fer és planejar les destinacions a visitar. A més de les distàncies, us recomanem investigar els atractius de cada locació. Un cop definides les destinacions, el pas següent és llogar la furgoneta. Per això, pots valdre’t de les diferents agències de lloguer, on sabran assessorar-te i ajudar-te a triar la millor furgoneta per a tu i per a la teva família. I, com a darrer pas, queda sortir a la carretera i gaudir del viatge.

Atreveix-te a explorar amb una escapada diferent i comença a planificar un viatge amb furgoneta al costat de la teva família.

Feu un comentari