Activitats Familiars

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

I Workshop Internacional sobre Acompanyament Familiar

13 maig, 2022 - 15 maig, 2022

€120

Veure el programa

Inscripcions: clic aquí (data límit 30 de març)

Presentació

L’acompanyament familiar és una tasca àmplia i extensa que es pot realitzar de diferents formes i des de diverses instàncies: escoles, clubs familiars, gabinets psicopedagògics o de mediació, dispensaris mèdics, parròquies i altres llocs de trobada familiar.

Des d’aquests àmbits és possible fer costat a les famílies, especialment a les més joves, ajudant a reforçar els vincles familiars.

L’experiència actual sobre la situació de les famílies indica que cada vegada és més necessari fomentar iniciatives diverses en l’àmbit de l’acompanyament familiar, des d’una perspectiva preventiva.

L’acció d’acompanyament es basa en la confiança i es realitza de manera natural, com a manera de ajuda no directiva, oferint eines per a abordar els problemes ordinaris amb els quals es troben totes les famílies.

En el context de el Any de la Família Amoris laetitia proclamat pel Papa Francesc, l’Institut d’Estudis Superiors de la Família organitza l’I Workshop Internacional sobre Acompanyament Familiar, a fi d’ajudar en la formació de persones que ja es dediquen o desitgen dedicar-se a aquesta tasca tan necessària.

El Workshop és un esdeveniment presencial que pretén facilitar un espai per al diàleg amb els ponents i experts, el networking i l’intercanvi de bones pràctiques, així com l’accés directe als recursos de formació en aquest àmbit.

Objectius

 • Reflexionar sobre la tasca de l’acompanyament familiar, entès com a eina preventiva i suport prestat a les persones i a les famílies, amb la finalitat que siguin capaces d’assumir un paper actiu en la prevenció i superació de les seves dificultats relacionals.
 • Conèixer les característiques de l’acció d’acompanyar i les qualitats dels qui desitgen dedicar-se a l’acompanyament i com poden formar-se les persones que desitgen realitzar acompanyament familiar
 • Compartir bones pràctiques i iniciatives que s’estan realitzant amb èxit i puguin ser útils per a aplicar en altres àmbits i a nivell internacional.
 • Crear i impulsar la col·laboració per a posar en funcionament noves iniciatives d’acompanyament familiar.

Dirigit a

Persones que, en els diversos àmbits professionals que implica, desitgin millorar la seva formació per a la tasca de l’acompanyament familiar:

 • Experts en orientació i consultoria familiar.
 • Professors i educadors.
 • ONG’s i entitats que treballen amb famílies.
 • Agents de la Pastoral familiar.
 • Professionals del Treball social, sanitari, etc. que treballen amb famílies.
 • Persones que desitgen dedicar-se professionalment a aquest àmbit de treball.

Mostra els detalls

Inici:
13 maig, 2022
Finalització:
15 maig, 2022
Cost:
€120
Lloc web:
https://workshopfamilia.uic.es/

Organitzador

Recinte

UIC
UIC, Inmaculada 22
Barcelona, 08017 Espanya
+ Mapa de Google

Feu un comentari

Feu un comentari