S’amplia al 65% el descompte al bo social de la llum, i el límit del consum bonificable

Les famílies nombroses que estiguin acollides al bo social de l’electricitat se’n beneficiaran a partir d’ara d’un 65% de descompte en el preu del consum de llum, segons el Reial decret aprovat aquesta setmana pel Govern, que ha establert una sèrie de mesures per donar suport a les llars a l’hora d’enfrontar-se a les factures elèctriques, davant l’actual inflació, en haver disparat els preus de l’energia l’electricitat, a més de molts altres béns de primera necessitat.

Aquest 65% de bonificació s’aplicarà als consumidors vulnerables, entre ells les famílies nombroses per les necessitats especials de consum, que fins ara es beneficiaven d’un 60% de descompte, mentre que consumidors amb vulnerabilitat severa tindran un 80% de bonificació en lloc. del 70% que gaudien des de fa mesos. Aquest increment es mantindrà fins al 31 de desembre del 2023.

Una demanda de FANOC i la FEFN

També s’ha ampliat, tal com demanava FANOC i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, el límit de consum bonificable, és a dir, el màxim d’electricitat a què s’aplica la bonificació, que passa dels 4.140 kw a 4.761 kw., una quantitat més adequada per cobrir les necessitats de consum de les famílies nombroses, tal com va exposar la FEFN a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la reunió que va mantenir amb ella l’any passat.

També s’ha reforçat el bo tèrmic que s’aplica a tots els beneficiaris del bo social de l’electricitat, entre ells les famílies nombroses, amb una dotació pressupostària més gran per al 2022 i el 2023. Segons el Govern, la quantitat mínima per família serà ara de 40 euros i limport mitjà anual se situarà en 375 euros, el doble que fins ara.

Totes aquestes mesures formen part del paquet d’accions que el Govern ha hagut d’establir per pal·liar el fort impacte que la inflació, i en particular la pujada del preu de l’energia, està tenint a les famílies. Conscient que amb vista a l’hivern es veurà afectat un bon nombre de famílies, més enllà de les que ja estan acollides al bo social, el Govern ha creat un nou bo elèctric que arribarà a més llars amb un 40% de bonificació sobre el consum electricitat. Podeu veure detalls al Reial Decret, aquí.

8 comentaris a “S’amplia al 65% el descompte al bo social de la llum, i el límit del consum bonificable”

  • Hola Montse

   Si estàs gaudint del Bo social, ha de figurar a la teva factura , si no és així has de contactar amb la teva comercialitzadora i veure com accedir.

   Normalment les empreses tenen un apartat a la web amb tota la informació

   Una salutació!!

   Respon
 1. Bon dia i moltes gràcies pels constants esforços.
  Si gaudim del bo social, sabeu si aquestos ajustos s’apliquen automàticament o hem de fer gestions per tal de poder beneficiar-nos-en?

  Moltes gràcies!

  Respon
 2. hola es farà aquest ajust a partir de la factura d’ara el novembre?? o la que tenim de pagament de finals d’octubre que és període de consum de setembre ja s’ha d’aplicar?? el tema és saber a partir de quina data s’aplica el descompte.
  Moltes gràcies

  Respon

Feu un comentari