Renovació del Títol de família nombrosa

A totes aquelles famílies que hagueu de renovar el títol de família nombrosa de la Generalitat de Catalunya us recordem que podeu iniciar el tràmit fins a tres mesos abans de la seva caducitat. Us ho recomanem ja que actualment les oficines de tramitació estan força col·lapsades i estan donant les cites prèvies amb molt marge de temps i fins i tot algunes ja tenen l’agenda bloquejada, i les van desbloquejant setmana en setmana.

També teniu a la vostra disposició la opció de tramitar telemàticament la renovació del títol. Per optar a aquesta opció és necessari gaudir d’una identificació digital que si no la teniu la podeu aconseguir a través del següent enllaç.

Tot i que encara hi ha expedients amb una llarga demora de resolució, les sol·licituds telemàtiques actuals es resolen en un mes i mig. En cas de que no tingueu resposta en aquest temps reviseu la vostra carpeta de tramitació que no sigui que us faci falta presentar alguna documentació.

Podeu veure tota la informació i tramitació aquí  i si teniu més dubtes podeu preguntar a través del 012 o de la bústia de contacte.

 

38 comentaris a “Renovació del Títol de família nombrosa”

 1. Buenas tardes
  Mi hija mayor ha acabado este año la carrera y está preparando oposiciones, debido al COVI está intentando prepararlas por su cuentas, tiene 23 años. Según los requisitos para ser familia numerosa no me computará ? pierdo entonces el título? Tengo dos más una de 10 y uno de 20 que este año ha acabado también el grado superior y está esperando a hacer otro curso y buscando faena, pero de momento con el COVI todo parado. Muchas gracias

  Saludos

  Eva

  Respon
  • Hola

   Según la ley los hijos para seguir gozando del título de FN han de ser menores de 21 o de 25 siempre y cuando cursen estudios que se consideren adecuados a su edad y titulación o encaminados a la obtención de un puesto de trabajo.

   Si tu hija mayor de 23 años no está inscrita en ningún curso, no podrá seguir formando parte del título pero sus dos hermanos y los padres si que podrán seguir gozando de dicho título.

   Cuando el mediano llegue a los 21 años seguirá en el título mientras esté cursando estudios

   Un saludo

   Respon
 2. Hola.

  Fam 1 mes i mig que vaig demanar la renovació del títol per internet i el més calent és a l’aiguera.
  La Generalitat “passa” de fer la renovació, perdent per tant les poques ventatges que dóna el títol com ara el bo social d’electricitat.
  He trucat varies vegades i només em saben dir que la petició va tenir entrada el dia 2 de febrer i que no consta que s’hagi fet res per part de la Generalitat.
  Una autèntica vergonya.

  Respon
 3. Bon dia,

  voldria fer una consulta. El carnet de família nombrosa ens va caducar (un cop aplicada la pròrroga pel COVID), aquest mes de febrer.

  Vam sol·licitar la renovació a principis de febrer, però a l’estat de tràmits segueix posant “rebuda” i sembla que no s’ha fet res, pel moment. No aconseguim parlar-hi per telèfon.

  Sabent que la renovació pot trigar, voldríem saber si el carnet caducat, juntament a la resolució de pròrroga i la sol·licitud de renovació té algun tipus de validesa. Hem comprat un vehicle i fa dos mesos que el tenim al concessionari perquè hisenda diu que amb aquests documents no s’acredita la condició de família nombrosa, i que, per tant, no ens fan el descompte en l’impost (que són molts diners).

  Sabeu si hi ha alguna altra manera d’acreditaar-ho? Si ens poden fer algun tipus de certificat?

  moltes gràcies

  Respon
 4. Jo no vaig pensar a comunicar a la meva subministradora d’electricitat que havia renovat el títol i vaig perdre el bo social . Vaig reclamar al cap de 6 mesos i m’han tornat allò que em van cobrar de més…

  Respon
 5. Bon dia,
  Tinc filla gra 27 anys que treballa ,la segona de 25 anys que treballa,i el fill petit 22 que estudia a la Universitat.Tinc dret a renovar el carnet de família nomerosa.I en el cas que la meva filla 2 de 25 anys deixi de treballar i cursi un Master tindrà dret al carnet?

  Respon
 6. Hola.
  Veient que la renovació del Títol de família nombrosa pot arribar a tardar 6 mesos.
  Puc sol·licitar la seva renovació 6 o 7 mesos abans no caduqui.
  Gràcies.
  Jaume

  Respon
  • Hola Jaume

   A no ser que hi hagi un canvi a la família, el títol es pot renovar fins a 3 mesos abans

   Tot i que la gene pot trigar fins a 6 mesos, la data de registre serà la de la sol.licitud

   Una salutació!!

   Respon
 7. Hem va caducar el carnet de família numerosa l’any pasat i al no estar cursant cap estudi no se’m ha renovar. Aquest curs faig un màster, tinc 24 anys, puc solicitar la renovación? Haig de solicitarlo un cop matriculada al màster (amb el rebut del banc) o abans?

  Respon
 8. Bona tarda,
  Un dels meus fills, te 19 anys, està estudiant a la universitat de Gran Canaria. Si s’empadrona a Las Palmas, deixarà d’accedir al títol de família nombrosa?
  Moltes gràcies,
  Àngel

  Respon
  • Hola Angel,

   A la Llei és contempla una possible separació en el cas dels fills: https://www.boe.es/boe_catalan/dias/2003/11/24/pdfs/A04459-04466.pdf

   Article 3. Condicions de la família nombrosa. 1. Perquè es reconegui i es mantingui el dret a ostentar la condició de família nombrosa, els fills o germans han de complir les condicions següents: a) Ser solters i menors de 21 anys, o ser discapacitats o estar incapacitats per treballar, tinguin l’edat que tinguin. El límit d’edat s’amplia fins als 25 anys, quan cursin estudis que es considerin adequats a la seva edat i titulació o encaminats a l’obtenció d’un lloc de treball. b) Conviure amb l’ascendent o ascendents, sense perjudici del que preveu l’article 2.2.c) per al supòsit de separació dels ascendents. *S’entén en tot cas que la separació transitòria motivada per raó d’estudis, treball, tractament mèdic, rehabilitació o altres causes similars no trenca la convivència entre pares i fills, en els termes que es determinin per reglament*

   Si podeu demostrar que l’empadronament és per raó d’estudis, no haurieu de tenir cap problema

   Una salutació!

   Respon
 9. La meva filla gran no esta empadronada a casa 30 anys la mitjana si 28 i el petit 23 esta estudiant.
  Tinc dret a renovar el carnet de familia nombrosa encara que nomes siguem 4 els empadronats ??
  gracies.
  Albert.

  Respon
 10. Hola, he anat a renovar el títol de família nombrosa i no m’ho han acceptat perquè no tinc resolució judicial de la separació de la meva parella. No estàvem casats, però m’ho demanen igual. Els he dit que havíem fet un conveni de la nostra filla de mutu acord privat i em diuen que no val.
  També em demanen un acord entre els progenitors sobre la titularitatdel titol de família nombrossa., què no sé que és ni m’ho han explicat.
  Uff he tingut la sensació que no volen renovar, ja que segueixo tenint tres fills que depenen de mi i dos estudien a la UNI i tot això ho he aportat.
  Com ho veieu? es necessari que passi pel jutge o val amb el notari, l’administrativa no m’ho ha sabut concretar, però si que ha tingut clar no renovar-lo.

  Help!!
  Moltes grpacies.

  Respon
  • Bon dia Antoni
   Efectivament, és correcte que tot i tenir un acord privat i la separació no impliqui un divorci, a efectes del títol de família nombrosa és necessari que hi hagi la sentència judicial on deixi clar la situació dels infants i com queden les responsabilitats del pares.
   Entenc pel que has escrit que tens un fill en comú amb la teva ex parella.
   L’acord de consentiment és degut a que com cap fill/a pot estar en dos títols a la vegada… en cas de separació es firma aquest consentiment com a mostra de que ella no sol·licitarà el títol afegint els fills en comú.
   Si necessites algun aclariment ens ho fas saber

   Respon
 11. Hola, vaig fer la sol·licitud del títol a finals de gener i encara no sé res, només posa rebuda. Puc anar a una oficina presencialment encara que ja hagi començat el tràmit telemàticament? Me’l feran més ràpid?

  Respon
 12. Hola! Acabo de fer el tramit per a renovar el carnet ja que al fer la renda m’han dit que si esta caducat perdo la desgravació. Sabeu quan sol trigar el tràmit? Moltes gràcies

  Respon
  • Hola Jaume,

   La Generalitat pot trigar fins a 6 mesos en donar resposta administrativa però amb caràcter retroactiu a la data que vas presentar els papers.
   Pots trucar al 012 a veure si poden agilitzar el tràmit.

   Una salutació!!

   Respon
 13. Bon dia
  Tinc caducat el carnet de família numerosa i el vull renovar.
  A casa som 5: tinc 3 fills de 10, 16 i 19 anys (aquest té un grau de discapacitat del 33%, treballa amb el seu pare i no estudia)
  Tinc dret a renovar el carnet de família numerosa?
  Atentament

  Respon
 14. Hola
  Una pregunta, mentre esperem la renovació del títol de família nombrosa, és vàlida la sol.licitud efectuada com a títol provisional?
  El procés és tan llarg que no sé si arribarem a temps per les matriculacions de les universitats. Portem esperant 3 mesos!!!
  Moltíssimes gràcies
  Salutacions

  Respon
  • Hola Helena. La sol·licitud no serveix com a comprovant del títol de família nombrosa, hauràs d’esperar que la Generalitat et faci arribar els títols oficials. Sí que és cert que quan t’arribin la data de validesa serà des del dia que tu vas presentar els papers, amb la qual cosa tu podràs agafar i reclamar a la Universitat que eres FN en el moment de la matrícula.

   Una salutació!

   Respon
 15. Hola
  Vaig deixar de renovar el títol de família nombrosa el el 2021 perquè em van dir que no el podia renovar. Recentment, em vaig assabentar que per una sentència del TS es podia mantenir la categoria especial i el titol.
  Vaig reclamar, i només m’han concedit la categoria especial amb efectes del 25/03/2019 (data de la sentència) . Aquesta llei no té efectes retroactius?? (vaig perdre la categoria el 2016)
  I no puc recuperar el títol entre el març 2021 fins el juny del 2022? (període sense renovar perquè em van comunicar que amb 2 fills es perdia el títol)

  Moltes gràcies

  Atentament

  Respon
  • Bon dia Sara

   Em comentes que vas perdre el títol el 22-03-21 i que ara te l’han renovat amb data de validesa des del 25-03-19 (per això entenc que el període entre 22-3-21 i 23-06-22 queda covert.)

   Tot i que la llei es va modificar al. 2015 per a no perdre la condició de FN fins el darrer fill, no va ser fins al març de 2019 que va sortir sentencia favorable a que de la mateixa manera que no es perdia la condició de FN, tampoc es perderia la categoria especial. Per aquest motiu és des de la sentència que la Generalitat està retornant la categoria especial a aquelles famílies que la van perdre.

   Una salutació!

   Respon
 16. Hola!

  Una consulta: per sol.licitar la renovació del títol de família numerosa de forma presencial és necessari presentar el document d’autorització i declaració responsable de la segona persona sol.licitant i dels fills signat? O és suficient amb el document de sol.licitud de renovació oignat per tots els membres de la unitat?
  A la web de gencat.cat (https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Titol-de-familia-nombrosa?moda=2) hi ha un link per descarregar-lo però no soc capaç de fer-ho (sembla arxiu erroni).

  Gràcies.

  Respon
 17. Bon dia,
  Se’ns va caduca el 16/06/22 el títol de F.N., jo ja havia demanat la renovació el 23/04/22 i no el vaig rebre fins el 13/09/22 amb validesa des del 23/04/22. He reclamat a Endesa que tornin a fer les 4 fres. que no m’han aplicat el bo social i m’ho deneguen, diuen que la llei no diu que s’ha de fer en caràcter retroactiu. La meva pregunta és si hi ha alguna manera que ho facin? A més l’usuari Carles al 1/01/21 va dir que la companyia li va tornar el que li havia cobrat de més… I des de llavors les fres. s’han incrementat molt.

  Gràcies.

  Respon
  • Hola Rosa
   Et recomanem fer una reclamació per escrit on figuri que no esteu demanant un descompte amb caràcter retroactiu sinó que esteu demanat ara el descompte pel retràs que ha tingut l’administració en notificar- que éreu família nombrosa ja des del 23 d’abril d’enguany.
   Esperem que ens pugueu fer arribar la resposta a la reclamació.
   Una salutació!!

   Respon
 18. Bona tarda, estic demanant la renovació del carnet de família nombrosa perquè m’ha caducat. Em requereixen un certificat d’estudis del meu fill gran que ja té 21 anys i que vol preparar-se per unes oposicions. Però no sé si acceptaran que s’hagi apuntat a una acadèmia. Perdo el títol de família nombrosa ara que la meva filla mitjana vol estudiar a l’universitat?

  Respon
  • Hola Elisenda

   a la web de la Generalitat: https://dretssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/families/pmf#faq–quin-tipus-d%E2%80%99estudis-s%E2%80%99admeten-per-a-que-els-fills-entre-21-i-25-anys-puguin-seguir-al-titol especifiquen:
   Els estudis admesos per fills/es d’entre 21 i 25 anys són els estudis reglats i els estudis encaminats a obtenir un lloc de treball.

   Estudis reglats

   Els estudis reglats són els ensenyaments establerts pel Ministeri d’Educació i impartits a centres públics, concertats o privats acreditats:

   a) Educació universitària en els seus diversos cicles i modalitats (Graus, Postgraus, Màsters, etc.).
   b) Cicles formatius de grau mitjà o superior i Batxillerat.
   c) Ensenyaments especialitzats de nivell equivalent als universitaris o professionals.
   d) Formació d’adults: cursos d’alfabetització, formació bàsica, graduat en educació secundària, accés als cicles formatius de grau mitjà i superior.
   e) Cursos d’idiomes impartits per l’Escola Oficial d’Idiomes o el Consorci per a la Normalització lingüística o universitats. S’inclouen altres escoles d’idiomes sempre que facin un mínim de 8 hores mensuals.

   Estudis encaminats a obtenir un lloc de treball

   Es tracta d’estudis reglats o no, però destinats a obtenir un lloc de treball i impartits per un centre, la raó social del qual sigui la formació i/o l’ensenyament. Per exemple:

   a) Cursos de formació per a accedir a lloc de treball impartit pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
   b) Programes de formació i treball impartits per les Escoles Taller i Cases d’oficis i que depenen del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.
   c) Cursos realitzats per acadèmies que preparen per a presentar-se a oposicions.

   Aclariments:

   Els estudis i cursos del punt anterior són exemples. També es podrà admetre qualsevol altre curs de naturalesa anàloga. Han de tenir un mínim de 8 hores lectives al mes.
   S’accepten com a justificant d’estudis els convenis de pràctiques no remunerades entre escoles i empreses o institucions.

   Així que no tindràs problemes en fer la sol.licitud

   Una salutació!

   Respon

Feu un comentari