Presentem al Ministeri 30 mesures per millorar la protecció i suport a les famílies nombroses

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses ha presentat al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 un document amb 30 propostes per millorar el reconeixement i protecció a les famílies nombroses dins de la reforma de la Llei de Famílies Nombroses, que ha de ser actualitzada per donar resposta a les necessitats actuals d’aquestes famílies.

Aquesta consulta pública està oberta a tots els ciutadans, de manera que, si ets família nombrosa i vols que es millori la situació de la teva família, t’animem a que participis compartint les nostres propostes o qualsevol altra que consideris important. Per a això, només has d’enviar un correu electrònic a leydiversidadfamiliar@mdsocialesa2030.gob.es indicant en l’assumpte del missatge: CPP Avantprojecte de Llei de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies SDGDIVERSIDADFAMILIAR.

Aquestes propostes són fruit de la feina realitzada per la FEFN i les seves associacions de tot Espanya, entre elles FANOC, durant mesos, i s’han fet arribar al Ministeri dins el tràmit de consulta pública prèvia per a l’elaboració de l’avantprojecte de Llei de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies, que prepara el Govern. Aquesta nova Llei abordarà l’atenció a totes les famílies amb especial incidència en col·lectius amb certes necessitats, com monoparentals, famílies amb membres amb discapacitat o famílies nombroses, el que ha impulsat a la Federació a elaborar i plantejar al Govern una proposta de mesures per a aquest col·lectiu, com a entitat que coneix bé la seva realitat i les seves necessitats.

Reforma necessària

Les mesures que la FEFN planteja (consultar aquí) s’inclourien dins de la reforma de la Llei de Famílies Nombroses per donar resposta a algunes situacions familiars que tenen un buit legal, per exemple, amb relació a la titularitat de família nombrosa en cas de divorci amb custòdia compartida. Així, el document de la FEFN recull mesures per resoldre aquestes mancances de la llei, demanant que puguin disposar del títol dels dos progenitors separats, o que en cas de famílies nombroses amb fills d’anteriors relacions, es pugui accedir al títol sense necessitat de consentiment exprés de l’excònjuge.

També es plantegen qüestions per facilitar els tràmits a les famílies pel que fa a l’emissió i renovació dels títols de família nombrosa, perquè en determinades circumstàncies s’admeti una declaració responsable, i mesures per reforçar la protecció i suport a les famílies nombroses, mitjançant una prestació per fill o mitjançant majors deduccions fiscals.

2 comentaris a “Presentem al Ministeri 30 mesures per millorar la protecció i suport a les famílies nombroses”

  1. Hola buenas noches, mis mas sinceras felicitaciones a tod@s por la labor que realizais.Corregirme si me equivoco, para cobrar la pension de viudedad en catuluña, has de haberte casado o registrarte como pareja de hecho por un tiempo que ellos han estipulado.En mi caso no lo hice ,tengo derecho a cobrarla? La madre de mis hijos ha fallecido el 17-6-2022,por METARTASIS. Llevabamos una vida de familia numerosa con 2 hijos suyos de una relacion anterior(24 años y con un hijo de 13 meses que viven en casa y otro de ella 22 años que tambien vive en casa) y 2 en comun 11 y 13 años.Teneniamos el carnet de familia numerosa desde2015,ahora sere familia numerosa monoparental.el carnet de familia numerosa me han dicho en la generalitat que es un titulo publico y notorio. A mi parecer es mas logico, que si un conyuge pierde a su pareja con lo ello con lleva(sentimental,economico y demas) el titulo de familia numerosa valiera tambien para cobrar la viudedad ya que la viudedad esta destinada ha ayudar a las familias…El articulo 39 de la CE dice en su punto numero 2. Los poderes públicos aseguran, asimismo, la protección integral de los hijos, iguales éstos ante la ley con independencia de su filiación, y de las madres, CUALQUIERA QUE SEA SU ESTADO CIVIL . La ley posibilitará la investigación de la paternidad.

    Respon
    • Hola Pedro,
      En primer lugar, nuestras más sinceras condolencias por vuestra perdida.
      Hemos estado buscando información al respecto y parece ser que aunque hay casos en los que se ha concedido la pensión por viudedad sin matrimonio ni registro como pareja de hecho, desde marzo de 2022 se ha ratificado que para poder acceder a una pensión de viudedad es imprescindible demostrar matrimonio y/o certificado de inscripción en el registro de parejas de hecho como mínimo desde los dos últimos años antes del fallecimiento.
      De todos modos siempre se recomienda estudiar caso a caso en particular y por lo visto en vuestro caso tienes documentación de sobras para demostrar la convivencia desde hace muchos años. Te recomendamos asesorarte a través de un abogado para ver si hay alguna posibilidad.
      Si no tienes abogado en nuestra web https://beneficios.fanoc.org/ca-ES/c-ca/11/servicios/cataluna/8143 encontrarás posibles gabinetes legales.
      Un cordial saludo!

      Respon

Feu un comentari