Per un dinar escolar saludable per a tots els nens i nenes

FANOC s’uneix a la campanya de recollida de signatures d’ICLEI, una organització internacional de governs locals per la sostenibilitat, per incloure el dret de tots els nens i nenes – a totes les escoles de la UE – un menjar saludable i produït de forma sostenible , i que s’ensenyi a tots els alumnes en què consisteix una dieta equilibrada.

Una quarta part dels nens i nenes de la UE està en risc de pobresa o exclusió social. La gana impedeix que els nostres nens i nenes aprenguin i portin una vida sana i feliç. Per això, ens hem d’assegurar que cap nen i nena de la UE es quedi enrere, sobretot tenint en compte que la inflació galopant està empitjorant la situació actual.

En aquests moments, la Comissió Europea està treballant en un nou Pla d’alimentació escolar i en l’Estratègia de la Granja a la Mesa. Volem ensenyar als nens i nenes què és un bon àpat, l’educació alimentària és increïblement important. Els índexs d’obesitat infantil a la UE estan augmentant de manera alarmant i alhora la pobresa. El menjar a l’escola pot suposar més del 50% de la ingesta diària de molts nens i nenes de la UE i, tot i això, no totes les escoles estan obligades a servir un esmorzar escolar.

Cap nen, cap nena, hauria d’haver d’asseure’s a l’escola amb l’estómac buit o veure’s obligat/da a viure del menjar brossa. Els diners dels contribuents s’haurien de gastar en aliments saludables per a la salut pública.

FIRMA LA PETICIÓ AQUÍ

Feu un comentari