Si et vas a jubilar o ho has fet fa poc, i tens 2 o més fills, reclama el complement de paternitat a la teva pensió

Si ets pare de dos o més fills i estàs a punt de jubilar-te o ho has fet recentment, pots reclamar el complement per fills a la teva pensió, un plus que s’aplica a la pensió de jubilació a les dones des de 2016 per compensar l’aportació demogràfica que han fet a través dels seus fills, i que FANOC considera que s’hauria d’aplicar també als pares.

Quan es va aprovar aquesta mesura, FANOC va sol·licitar que s’estengués als pares, atès que també ells aporten a través dels fills, encara que la petició no va ser atesa; però, a la fi de 2019 el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va coincidir amb l’associació que va dictaminar que aplicar aquest plus per fills només a la pensió de les dones és discriminatori i va contra la directiva europea d’Igualtat.

Amb aquest pronunciament del tribunal europeu, que tenia el seu origen en una demanda d’un pare de Girona, FANOC va animar a tots els homes amb 2 o més fills que estiguessin a prop de la jubilació a reclamar el complement. Per facilitar el tràmit, FANOC va posar a disposició de les famílies un model de reclamació elaborat per un advocat especialista en aquesta qüestió, (descarregar el model AQUÍ).

Fa escassos dies, una nova sentència, aquest cop d’un Jutjat de Vigo, ha donat un nou suport a la reclamació dels homes, a l’entendre que, tal com ja va establir el Tribunal de Justícia de la UE, no està justificat que aquest complement sigui exclusiu per a les dones.

El complement per fills que s’aplica a les dones s’incrementa la quantia de la pensió un 5% en el cas de tenir 2 fills; un 10% si s’han tingut 3 i un 15% en el cas de tenir 4 o més fills. Pot suposar rebre cada mes una mitjana de 50 o 60 euros més, però aquesta quantitat pot ser molt superior, depèn de la pensió i del nombre de fills que s’hagin tingut.

Feu un comentari