Pares de família nombrosa viatgen des de Barcelona a la frontera d’Ucraïna per portar ajuda humanitària

L’expedició va sortir el dijous 17 de març al vespre i va tornar el diumenge 20, després de 28 hores d’anada i d’altres iguals de tornada

Vint voluntaris per a conduir, molts d’ells pares de família nombrosa socis de FANOC, van viatjar fins a la ciutat de Przemyśl, al costat de la frontera entre Polònia i Ucraïna. Els vehicles van ser set furgonetas de les seves pròpies famílies i el carregament va consistir en roba, medicines, joguines, i material de primera necessitat per als refugiats en el convent franciscà d’aquesta ciutat, en col·laboració amb SOS Ucrània, la mateixa entitat amb la que fa anys des de FANOC vam portar nens i nenes de família nombrosa des d’Ucraïna per a gaudir d’un mes de vacances amb famílies nombroses catalanes.

Ens ho explica en primera persona Mariano Hernández, pare de 9 fills, i un dels promotors:

“Els herois són els dos franciscans, pare Michel i pare Jarni, que mantenen en els seus convents a més de 100 dones i nens, sense electricitat, menjar i medicines. No us imagineu la il·lusió que els va fer rebre els generadors i tot, també les llaminadures i joguines. Els frares ens van acollir de meravella i ens van donar sopar, llit i desdejuni. També ens van celebrar la missa mig en polonès i mig en espanyol. Finalment, vam tornar amb 29 refugiats, 16 nens i 13 adults. Els nens van dels 9 mesos als 11 anys. Dues famílies les vam deixar en una casa de Càrites de Vic, dues famílies van anar a casa de la família de dos dels conductors, una altra família les recollien familiars a Barcelona i una altra família la vam deixar al camp de refugiats en la Fira de Barcelona. En aquest viatge també van viatjar amb nosaltres -no en persona però si en l’esperit- tots els qui ens van ajudar amb diners, donat moltes coses i els qui ens van preparar el menjar per a aquests quatre dies.”

 

Feu un comentari