Nous costums

“Per Maite Marín, Directora de l’Àrea Social de FANOC”

Mica en mica les restriccions es van relaxant i tornem a fer acte de presencia a les oficines de Fanoc. Això implica tornar a la rutina de pujar a Barcelona en tren i tenir una estona per a pensar en aquesta secció.

La veritat és que aquest temps de confinament ha fet que hagi adquirit costums que fins ara ni tenia ni m’imaginava tenir. Ara de tant en tant faig una pausa i em connecto a tik tok.  Si si, com sentiu.

La veritat és que la única cosa que no m’agrada és que els vídeos no surten de forma automàtica, amb la qual cosa no ho pots deixar de fons com una peli o una sèrie, si no li dones a la pantalla amb el dit, surt el mateix vídeo en bucle, amb la qual cosa si estic a tik tok, no puc fer res més .

Reconec que hi ha contingut de tot tipus i per a tots els gustos, però a mida que veus vídeos l’aplicació va escollint continguts més afins als teus gustos a més tu pots marcar quin contingut vols veure o seguir i si hi ha algun que no t’agrada doncs el passes ràpid amb el dit.

Jo pensava que no pintaria res a tik tok però el més curiós de tot és que està ple de pares i mares tiktokers penjant vídeos parlant dels seus fills, ballant o fent broma amb ells o bavejant pel que implica per ells la maternitat o paternitat.

Tot va començar per una noia @nuriacc_10, que curiosament és filla de família nombrosa, i que va fer un vídeo molt graciós sobre les entrades a l’escola en època de confinament. La veritat és molt còmica i ha posat en veu de molta gent la frase de #queridos_seguidores.

També m’apareixen vídeos d’una mares de família nombrosa de Madrid @anaig_83  amb 7 fills i que amb molta transparència explica els per majors i detalls del dia a dia de la seva família nombrosa. Ells també tenen un canal de youtube anomenat “Una locura de família”  El que més m’agrada d’ells és la naturalitat en explicar les coses.

Un altres que també em fa riure molt és @nachter que se’n riu fins i tot de la seva ombra. Els seus papers com a mare espanyola (amb la seva xancleta particular) , com a mare americana i les diferències entre germans grans mitjans i petits són boníssims.

Finalment un altre tiktokers que m’agrada molt i suposo que és pel fet de tenir ja els fills en plena adolescència és @elandrestorres un boomer i pare de 4 fills que en els seus tik toks t’explica en monòlegs i amb clau d’humor totes les situacions en les que es troba amb els seus fills adolescents: el llenguatge, les costums , les manies, …. a part es dedica a contestar també i potser amb una mica d’ironia les consultes o preguntes que li fan altres seguidors. La veritat és que l’encerta en cada vídeo que publica

A part d’aquestes persones en concret i d’altres similars hi ha contingut infinit i força interessant: A mi perquè m’agrada molt el cinema i em surt molt contingut relacionat però també trobo contingut molt interesant com un professor d’anglès natiu donant consells per a utilitzar expressions de forma més col·loquial, professores de matemàtiques facilitant l’aprenentatge de la matèria a nivell ESO  i Batxillerat, o una que dóna trucs per a saber escriure be aquelles paraules que tot sonant igual s’escriuen diferent segons el significat. I no podem negar que hi ha cada un súper hàbil que fa dels seus vídeos tot un espectacle.

És veritat que molts pensareu… uff tot això no va amb mi però va amb els nostres fills i sempre he volgut conèixer i estar al dia de tot el que pugui fer referència a ells per ajudar-los en cas de necessitat, protegir-los si cal i formar part per a poder compartir i saber del que em parlen.

Feu un comentari