Ara més que mai és important mantenir els ànims

Amb aquesta frase iniciava ahir Victor Küppers la conferència “Ser positius perquè l’alternativa és terrible”  i explicava com és d’important mantenir sempre els ànims tot i les difícils circumstàncies que estem vivint actualment amb la crisi de la covid19.
La conferència online del conegut conferenciant es va transmetre en directe ahir 17 de setembre a les 19h a través del canal de youtube de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) dins un acte del 30 aniversari de FANOC que va tenir com a públic a més  d’un centenar de famílies i empreses de tot el món.

L’acte es va iniciar amb un video i unes paraules de Raúl Sanchez,  director de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, recordant tot el què des de FANOC  s’ha aconseguit durant aquests 30 anys de lluita.  Podeu veure el video aquí
Així mateix, Raúl va dedicar unes paraules a l’empresa patrocinadora de l’acte, UBICA, que és la correduria d’assegurances des de fa més de 20 anys de FANOC i la FEFN i tenen assegurances especials amb cobertures per a les famílies nombroses. Tota la informació: masfamilia@ubicaseguros.com o familiamassegura.com

 

 


A continuació, Emilia Tarifa, presidenta de FANOC va recordar algunes de les reivindicacions que s’han fet al llarg dels 30 anys des de la fundació de l’associació i que poc a poc s’ha anat aconseguint més drets per a les famílies nombroses. Algunes de les lluites aconseguides han sigut: el bo social de la llum, descompte en els bitllets d’avió, l’ATM i Renfe, ampliació del cànon de l’aigua i descomptes en la matriculació en universitats i  escoles, entre d’altres.

 

 

Posteriorment,  Joan Ramon Riera, Regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, va felicitar la feina que es fa des de FANOC: “esteu fent una molt bona feina des de l’associació i queda molt per fer, FANOC és un projecte viu“.

 

 

 

 


També va intervenir Lluïsa Moret Sabidó, Presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona que va comentar que FANOC  fa visible les necessitats de les famílies nombroses i està en constant conexió amb els municipis i la Diputació de Barcelona.

 

 

 


Seguidament, Frances Iglesies, Secretari d’afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya, va agraïr la tasca de FANOC  i va recalcar la funció de l’entitat per a “poder treballar en la millora de les condicions de les famílies nombroses i per poder enfortir a les famílies i crear una societat més cohesionada“.

 

 

 

L’acte va finalitzar amb la conferència de Victor Küppers, un gran expert en la psicologia positiva i defensor de l’actitud com un factor essencial tant en l’educació, com en la vida en general.
Durant la conferència va explicar la importància de mantenir els ànims: “És llògic desanimar-se quan mires al teu voltant ara mateix i si ets família nombrosa encara és més complicat, però no podem perdre els ànims“.
Tenim dret a enfadar-nos i arguments sempre trobarem, però si perds els ànims només et queda l’apatia, en canvi si mantens els ànims treuràs el millor de tú i et fan ser una persona sorprenent“.
No podem controlar allò que ens passa, però si que podem escollir com reaccionem.  La clau és acceptar el que no t’agrada, ja que si no pots canviar allò que et passa, cal acceptar-ho.”

 

A continuació podeu veure el video de la primera part de l’acte en motiu del 30 aniversari de FANOC.

 

Feu un comentari