Moratòria en el pagament de la hipoteca per a famílies que perden el seu treball o redueixen els seus ingressos per la crisis

El govern i els bancs han acordat una moratòria sobre els pagaments hipotecaris dels treballadors afectats per la crisis de salut, com a mesura de suport a les famílies que afronten una situació econòmica difícil en les pròximes setmanes. La mesura s’aplicarà inicialment durant un mes als treballadors que perden el seu lloc de treball i als autònoms que pateixen una reducció dràstica de la renda en els seus negocis.

Aquesta moratòria, un ajornament en el pagament d’hipoteques, és una de les mesures anunciades avui pel govern en relació a les conseqüències de la crisis de salut per a milers de famílies afectades per la parada d’ocupació en gran part dels sectors incloent una prohibició de tallar l’electricitat bàsica, aigua i gas subministraments a les llars afectades per la crisis.

El Consell de Ministres també va acordar mesures extraordinàries en relació amb els acomiadaments, en particular en relació amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE), que permeten que un treballador es desestimi durant el cessament de l’activitat temporal i que tornint a contractar-lo una vegada que es restauri. Els ERTEs poden ser tractats amb urgència i els afectats tindran una protecció especial: seran aturats i rebran la prestació d’atur, encara que el temps mínim requerit fins ara per rebre aquesta prestació no estigui disponible.

A més a més, la prestació percebuda durant la crisi no es comptabilitzarà com a conseqüència del temps de prestació per desocupació, de manera que un cop finalitzada la crisis, en cas de pèrdua d’ocupació possible, els treballadors tindran un benefici total.

Finalment, a la conjuntura actual, els treballadors podran fer un ajust del seu horari o una reducció de la jornada per cuidar els fills/es.

Vegeu el decret de mesures urgents de caràcter social i econòmic aquí

Feu un comentari