Més de la meitat de les famílies nombroses té dificultats per pagar les vacances d’estiu

Segons l’Enquesta anual de satisfacció i consum 2023 que ha fet l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, amb motiu del dia internacional de la família.

Segons les dades recollides, el 52% de les famílies nombroses catalanes té dificultats per assumir els costos que suposa fer vacances en família, i el 22% diu que no troba opcions de turisme que siguin adients al seu pressupost.

A través d’aquesta enquesta, FANOC vol conèixer millor la realitat de les famílies nombroses amb una mostra representativa de 535 llars catalanes, que tenen una mitjana de 3,3 infants per família.

El lleure i el turisme destaquen com els sectors en què les famílies voldrien gastar més, però no poden. Concretament, un 51% de les famílies nombroses gastaria més en viatges, turisme i lleure, en front d’un 18,4% que ho faria en educació, un 17,7% en cultura i un 11,3% en salut.

Aquestes xifres mostren com està afectant la inflació actual a les llars amb més infants a càrrec. La forta pujada de preus en l’alimentació està tenint un fort impacte en l’economia d’aquestes llars, i fa que hagin de destinar la majoria del pressupost familiar a la cistella de la compra, i reduir o suprimir la despesa en activitats de lleure i vacances.

Per aquest motiu, el 41% de les famílies diu que no té suficient pressupost per a realitzar les activitats de lleure que els hi agradaria, i el 25% només pot fer una sortida familiar al mes. I la majoria de famílies, el 63%,diu que opta per activitats gratuïtes, com són els esports a l’aire lliure, llegir, jugar a jocs de taula o mirar sèries i pel·lícules a casa.

Pots veure aquí l’estudi complet

Des de l’associació sabem que realitzar activitats  de lleure en una família nombrosa és especialment costós, per això organitzem cada mes activitats en família a preus especials. Pots informar-te de les properes activitats a través de la web i els nostres canals de comunicació.

Així mateix, les famílies poden trobar a través del servei de FANOC del Pla+Família, diversos descomptes en turisme i oci.

Sorteig entre els participants a l’enquesta

Entre tots els participants a l’Enquesta anual de consum de FANOC 2023 es va realitzar un sorteig de dues targetes regal d’ Abacus per import de 100 euros cadascuna. El sorteig es va realitzar el passat 30 de març i les guanyadores van ser Marta Navarro i Anna Latorre. Enhorabona!

Feu un comentari

X