Les famílies de 4 fills seran de categoria especial, segons va anunciar la directora general de Diversitat Familiar

Les famílies de 4 fills passaran a ser considerades família nombrosa especial properament, segons l’anunci de la directora general de Diversitat Familiar, Patricina Bezunartea, que, durant la seva intervenció al Congrés Nacional de Famílies Nombroses del 15 d’octubre passat, va esmentar aquesta mesura com una de les demandes de la FEFN a què el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 donarà resposta dins de la nova Llei de Famílies.

En efecte, la FEFN fa temps que demana al Govern que estengui la categoria especial, que ara es concedeix amb 5 fills (4 en cas de pocs ingressos), per ampliar el nombre de famílies que es poden acollir als beneficis que corresponen a aquesta categoria. La FEFN justifica la seva petició en la situació actual de la natalitat, destacant que, amb un índex de fertilitat d’1,2 fills per dona, es justifica que les famílies amb 4 fills, molt per sobre de la mitjana, tinguin un suport especial.

A Espanya hi ha actualment 90.800 famílies nombroses de 4 fills, fet que suposa prop del 12% del total de famílies nombroses (755.000). Segons Patricia Bezunartea, la categoria especial es concedirà també a alguns supòsits de famílies amb tres fills, per exemple, amb discapacitat o amb part o adopció múltiple.

Feu un comentari