Les famílies començaran a rebre aquests dies les ajudes del bo tèrmic de la calefacció

L’ajuda per a despeses de calefacció aprovada pel Govern fa uns mesos per donar suport als anomenats col·lectius vulnerables es començarà a pagar en aquests dies als seus beneficiaris entre els quals es troben totes les famílies nombroses que a 31 de desembre tinguessin el bo social de la llum.

Com es va anunciar en el seu moment, en aquest primer any, el bo tèrmic s’aplicarà d’ofici, de manera que aquells que estiguessin acollits a aquest bo elèctric percebran automàticament en el primer trimestre del 2019 l’ajuda del bo tèrmic.

L’ajuda serà un pagament únic anual, que s’abonarà com a transferència bancària i que oscil·larà entre els 25 € i els 130 € per cobrir despeses de calefacció, aigua calenta, etc. en funció de la zona climàtica on estigui situat l’habitatge i el grau de vulnerabilitat de la família. Si és consumidor vulnerable sever l’ajuda s’incrementarà un 60%.

La gestió i el pagament de l’ajut serà tramitat per les comunitats autònomes en ser una ajuda de caràcter assistencial, i ateses les competències transferides a les CCAA No obstant això, aquest any de forma excepcional, el pagament el tramitarà el Ministeri de Transició ecològica, que serà el que determini els criteris i la metodologia de repartiment per al càlcul de l’ajut corresponent.

Feu un comentari