L’avançament electoral deixa en suspens l’aprovació de la Llei de famílies que suprimia el títol de família nombrosa

La Llei de Famílies que s’estava tramitant al Congrés i s’aprovaria per la via d’urgència es quedarà de moment en suspens amb la convocatòria d’eleccions anticipades, que va anunciar el president del Govern ahir al matí, com a conseqüència dels resultats dolents obtinguts pel seu partit als comicis autonòmics i municipals del diumenge 28 de juny.

L’avançament electoral porta implícita la dissolució de les Corts, que es va proposar pel Consell de Ministres ahir i va ser ratificada pel Rei, cosa que impedeix que continuï l’activitat parlamentària i, amb això, la tramitació de les lleis que estiguessin pendents.

La Llei de Famílies, projecte estrella de la ministra Ione Belarra, planteja la desaparició del Títol de Família Nombrosa i la creació d’un de nou de Famílies amb Majors Necessitats de Suport a la Criança, en què s’incloïen les famílies nombroses juntament amb altres famílies amb diferents circumstàncies especials: monoparentals, famílies amb discapacitat, etc. Aquest canvi ha estat rebutjat pel col·lectiu a través de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses i les seves associacions, entre elles FANOC, que van presentar una pluja d’esmenes i més de 72.500 signatures en contra de la modificació del nom i concepte de família nombrosa, i que van lliurar fa unes setmanes al Congrés.

Tanmateix, aquesta situació també ha deixat en suspens, altres mesures de conciliació que incluia la Llei, com el permís parental de 8 setmanes fins a 8 anys i d’altres mesures que moltes famílies esperaven. Des de FANOC us mantindrem informats de totes les novetats al respecte.

Feu un comentari