La Federació Espanyola de Famílies Nombroses ha participat aquesta setmana, juntament amb altres entitats familiars, en una reunió al voltant de la Llei de Famílies convocada per la directora general de Famílies, Patricia Bezunartea, per donar a conèixer l’estat del tràmit del projecte i recollir lopinió de les entitats socials. A la reunió va participar també per part del Ministeri el subdirector general de Diversitat Familiar, Félix Barajas, i diverses entitats familiars que representen diferents realitats, a més de les famílies nombroses representades per la FEFN: famílies monoparentals, famílies amb parelles del mateix sexe, famílies d’acolliment, etc.
La reunió la va convocar el Ministeri per informar de l’estat de la Llei i donar veu a les entitats socials implicades. La FEFN agraeix la participació en aquest tipus de debats, però lamenta que es quedi en una mera escolta, ja que l’avantprojecte no s’ha modificat ni es modificarà al Consell de Ministres, on anirà properament per ser aprovat pel Govern a una segona volta, previsiblement al mes de març, i serà després al tràmit parlamentari de la llei, on podrien incorporar-se canvis a través de les esmenes que presentin els grups polítics. En aquest sentit, Patricia Bezunartea va animar les entitats socials que aprofitin aquesta tramitació per, a través dels grups, incloure mesures que puguin millorar la Llei.
La FEFN, que des de fa setmanes està contactant amb tots els grups polítics per explicar-los què suposa la nova llei, va aprofitar la reunió per tornar a expressar el seu rebuig al canvi que planteja la Llei per al Títol de Famílies Nombroses. Amb l’aval de les prop de 70.000 firmes que ha recollit contra aquesta modificació, la FEFN va defensar, una vegada més, la conveniència que les famílies nombroses conservin aquesta denominació que reconeix les famílies amb més fills i la seva aportació a la societat .
La Federació va recordar també altres demandes importants per al col·lectiu que representa, entre elles, que es tingui en compte la composició familiar en totes les prestacions públiques, perquè les famílies nombroses no pateixin discriminació o penalització per nombre de fills en l’accés a les ajudes públiques, per exemple, a l’Ingrés Mínim Vital, el complement d’infància o la prestació per desocupació.