La Generalitat de Catalunya prorroga per un any la validesa dels títols de família nombrosa que hagin caducat

La Generalitat de Catalunya ha informat avui 8 d’abril que segons el Decret TSF/819/2020 es prorroga per un any la validesa dels títols de família nombrosa i monoparental que hagin caducat o caduquin entre l’1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020, i sis mesos els que caduquin de l’1 de juny al 31 d’octubre de 2020.

Es tracta d’una mesura que va demanar  l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) al Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat el passat 30 de març.

Aquesta mesura ressol la problemàtica que es troben les famílies davant de la impossibilitat per a poder renovar els títols a causa del tancament de les oficines durant l’estat d’alarma.

“Des de FANOC  agraïm als responsables del Departament que s’hagi aprovat amb urgència”, assenyala Raul Sanchez, director de l’associació. “D’aquesta manera les famílies nombroses podran seguir accedint a determinades prestacions, com ara els descomptes a les universitats, la prioritat en l’admissió d’alumnes als centres escolars o les deduccions a l’IRPF”.

Aquest decret explica concretament que es prorroguen per un any la validesa dels títols de família nombrosa i de família monoparental que hagin caducat o caduquin entre l’1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020, i per sis mesos els que caduquin entre l’1 de juny i el 31 d’octubre de 2020, expedits o renovats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, en el cas dels fills que durant el període de pròrroga automàtica compleixin 21 anys o més i no cursin estudis adequats a la seva edat i titulació o encaminats a obtenir un lloc de treball, o compleixin 26 anys i, en ambdós casos, no tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, no se’ls aplicarà la pròrroga dels efectes del títol en qüestió i deixaran de ser-ne beneficiaris.

Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Catalunya hi ha 140.997 famílies acreditades amb el títol de família nombrosa (dades de 31 de desembre de 2019), de les quals 35.486 l’haurien de renovar en el període assenyalat. Pel que fa a les famílies monoparentals, en total en són 65.215, de les quals 19.405 seran beneficiades per la renovació automàtica dels títols.

Podeu veure el decret aquí

17 comentaris a “La Generalitat de Catalunya prorroga per un any la validesa dels títols de família nombrosa que hagin caducat”

 1. Bona Tarda
  A nosaltres ens caducava el Titol de Familia el passat dia 16/03, i aquella setmana havia demanat cita a Benestar Social, per realitzar els tràmits de la renovació. Com que ens varen confinar, no hem realitzat cap tràmit i voldria saber si també el “tenim” prorrogat, i fins quan.
  Aprofitant la avinentesa, rebeu una cordial salutació.

  Respon
  • Hola Lluis
   Si, el vostre cas també es contempla. Com veuràs a la web de la Generalitat:
   https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Titol-de-familia-nombrosa?evolutiuTramit=1
   durant l’estat d’alarma:
   Es prorroga automàticament la validesa per 1 any, de tots aquells títols de famílies nombroses que caduquin entre l’1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020.
   Es prorroga automàticament la validesa per 6 mesos, de tots aquells títols de famílies nombroses que caduquin entre l’1 de juny de 2020 i el 31 d’octubre de 2020
   Això si, un cop finalitzat aquest període, torneu a demanar cita per a fer el tràmit.
   Una salutació

   Respon
 2. Esta.muy bien pensar en que no.podemos hacer tramites, y facilitarnos la renovacion de los carnets, pero……alguien a pensado que este mes que llevamos de confinamiento mas lo que queda,somos muchas personas que trabajamos en trabajos esenciales de primera necesidad, que como yo no han podido tener su beneficio en cuanto a titulos de transportes???? No he podido comprar la T-Mes con mi precio familia numerosa especial ya que todos los.puntos de atencion al cliente del.metro,estan cerrados.he pagado 40 euros(precio normal),cuando con el carnet son 20€…..gracias

  Respon
 3. Si la renovación es automática se supone que no se tiene que hacer nada, pero más abajo leemos otra cosa diferente; o sea, que hay que seguir presentando justificantes. Pero ¿cómo se puede hacer si los centros educativos y las universidades están cerradas?
  En definitiva, ¿qué hay que hacer y cómo se puede hacer? En nuestro caso el carnet nos caduca a finales del mes de mayo.
  Agradeceremos tener información detallada. Gracias.

  Respon
  • Buenos días Pilar
   Durante el estado de alarma, los títulos de FN han quedado prorrogados automáticamente:
   La web de la Generalitat dice textualmente:
   • Se prorroga automáticamente la validez por 1 año, de todos aquellos títulos de familias numerosas que caduquen entre el 1 de noviembre de 2019 y el 31 de mayo de 2020.
   • Se prorroga automáticamente la validez por 6 meses, de todos aquellos títulos de familias numerosas que caduquen entre el 1 de junio de 2020 y el 31 de octubre de 2020
   En caso de tener que hacer alguna gestión durante este periodo, el título de FN, independientemente de la fecha de caducidad, sigue vigente. También ten en cuenta que las escuelas y universidades no abrirán inscripciones hasta pasado el estado de alarma
   Una vez volvamos a la normalidad tendréis que pedir cita para renovar el título lo antes posible.
   Para más información podéis consultar el siguiente enlace donde también podríais renovar el título de forma on-line https://web.gencat.cat/es/tramits/tramits-temes/Titol-de-familia-nombrosa
   Un cordial saludo

   Respon
 4. Muy buenas ,quisiera saber como podria añadir a mi hijo menor al titulo de familia numerosa , ya que en el proximo curso quiere adceder a la universidad y para solicitar rebaja en la matricula muchas gracias.

  Respon
 5. Hola! Yo tengo familia numerosa de régimen especial. Y cobro la deducción de Hacienda cada mes. En mi caso 200 eur. Mensuales. Tengo la tarjeta caducidad y me lo han dejado de pagar. Y en Haciendo me dicen que como es una ayuda estatal no la recibiré aunque en mi comunidad autónoma se me haya renovado automáticamente porque a ellos les sale caducada.
  Haber si alguien sabe como lo puedo solucionar. Gracias, un saludo, Olivia

  Respon
  • Hola Olivia
   Hemos hecho la consulta a la Generalitat y nos han comentado que cada mes informan a la Agencia Tributaria de las renovaciones automática de los títulos caducados. Por ello te aconsejo volver a contactar con la Agencia Tributaria ya que es posible que les figure vuestro título actualmente como renovado.
   De no ser así, te agradeceríamos que nos informes. Un saludo!!

   Respon
 6. Hola! Moltes gràcies per la informació. Tinc un dubte del que he intentat buscar la solució a distintes pàgines, però no soc capaç de trobar-ne la resposta: la Generalitat explicita que es prorroga la validesa per un any en cas d’unes dates de caducitat i per 6 mesos en cas d’unes altres dates de caducitat. Ara bé, m’agradaria saber a partir de quan es comença a comptar aquesta prórroga, des de la finalització de l’estat d’alarma? Des del dia en que caduca cada el títol particular de familia nombrosa? O des de el dia en que es va publicar aquest decret que estableix la prórroga?
  Si m’ho poguessiu aclarir estaria molt agraïda

  Respon

Feu un comentari