La Federació de Famílies Nombroses demana que no es desvirtuï el concepte de família nombrosa ampliant-lo a les de dos fills

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) vol mostrar el seu desacord amb la idea d’estendre el títol de família nombrosa a les famílies amb dos fills, en considerar que amb això s’estaria desvirtuant el concepte de família nombrosa, amb el qual es pretén reconèixer i donar suport a l’especial aportació que fan a la societat les famílies amb més fills.

La FEFN respon així a les diferents propostes que s’han llançat des d’algunes formacions polítiques en relació amb estendre el títol de família nombrosa a famílies amb dos fills o a les monoparentals, fins i tot a partir d’un sol fill. Per a la FEFN es tracta de mesures que causen sorpresa i entren en l’absurd si pensem que s’està parlant de definir com a família nombrosa a una família de fins només dos membres.

La Federació demana que no es desvirtuï el concepte de família nombrosa incloent en ell diversos supòsits als quals es volen estendre els beneficis de les famílies nombroses sense pensar en si és just o no. “És clar el moment polític en el qual ens trobem, en el qual cal acontentar els electors, però cal pensar en el que es diu. Està molt bé incentivar la natalitat, donar suport als joves perquè tinguin fills afavorint l’accés a l’habitatge, l’ocupació, etc., però d’aquí a considerar família nombrosa a les famílies amb dos fills… Cal separar això del que són les famílies nombroses, famílies que tenen més fills, estan especialment per sobre de la mitjana, i fan una aportació especial a la societat que aquesta ha de compensar també de manera especial”.

Rebuig de les famílies

L’extensió del títol a les famílies amb 2 fills no compta amb el vistiplau de les famílies nombroses, segons revela l’últim estudi sobre aquest col·lectiu, realitzat per la FEFN amb més de 3.100 enquestes a famílies. L’estudi reflecteix que el 58% d’elles està “en contra” que siguin nombroses les de dos fills; un 22,8% es mostra “indiferent” davant aquesta mesura; un 4,1% “no sap” o “no contesta” i només un 15,1% està “a favor” que el títol s’ampliï a aquestes llars.

Respecte al cas de les monoparentals amb dos fills i la idea de reconèixer-les com a nombroses, que també és una mesura que està sobre la taula d’algunes formacions polítiques, la FEFN mostra igualment el seu rebuig i reitera la necessitat de fer una regulació específica que doni suport de debò a aquestes llars, les necessitats de les quals res tenen a veure amb les de les famílies nombroses. “És una qüestió simple de grandària, gran part de les reivindicacions que fem les famílies nombroses no tenen sentit per a una família de només 3 membres, perquè estan pensades per a grans llars, com acabar amb les penalitzacions per consums en qualsevol subministrament, imposat de vehicles especial per a monovolums de famílies nombroses, construcció de VPO de més de 90 metres quadrats…. Les monoparentals amb 2 fills, i menys encara les d’1 fill, no necessiten grans habitatges, ni cotxes de més de 5 places. La seva problemàtica és diferent i per això han de rebre una protecció social diferent”, explica el president de la FEFN, Benito Zuazu.

Des de la FEFN s’insisteix que no es pot desvirtuar el concepte de família nombrosa incloent en ell suposats que res tenen a veure amb tenir molts fills. L’entitat familiar destaca que el títol de família nombrosa i els beneficis que aquest inclou s’entenen com una mesura social de suport als quals més fills tenen per a compensar l’aportació que fan a la societat en forma de capital humà.

Feu un comentari