Infantil 2 serà gratuït el proper curs

La Generalitat de Catalunya es farà càrrec del que paguen les famílies per nen a les escoles bressol públiques

Infantil 2 serà gratuït per a les famílies el proper curs escolar 2022-2023 als centres de titularitat pública. La mesura beneficia l’alumnat, el sistema educatiu i les famílies, i ajuda a combatre el despoblament rural.

En una segona fase, a partir del 2023, la cobertura es farà extensible a Infantil 1 i a Infantil 0 amb l’objectiu que l’escolarització dels 0 als 3 anys sigui gratuïta als centres de titularitat pública .

Aquesta mesura s’ha pres gràcies a un acord entre la Generalitat i les entitats municipalistes, segons el qual el Departament d’Educació continuarà finançant el que finançava fins ara a les escoles bressol municipals i, a més, assumirà l’aportació que feien les famílies a les places públiques.

Educació invertirà 90 milions d’euros per curs escolar. En funció de la tipologia del centre, el cost de la plaça per nen tindrà diferents anàlisis:

  • Llars d’infants municipals: Actualment, el cost es divideix en tres vies de finançament de 1.600 euros cadascuna a parts igual per a famílies, corporacions locals i Generalitat. Amb la nova proposta, Educació finançarà 1.600 euros més per cada plaça assumint el que paguen les famílies.
  • Llars d’infants del Departament d’Educació: El Departament assumeix tot el cost d’escolarització.
  • Llars d’infants privades: Educació subvencionarà amb 800 euros per nen/curs. A més a més, en el cas d’aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, Educació subvencionarà amb 800 euros addicionals, assumint per tant 1.600 euros per alumne. Actualment, només els centres d’iniciativa social reben una subvenció de 300 euros per alumne.

Si vols estar sempre informat de totes les novetats Fes-te soci de FANOC aquí.

Per a més informació sobre totes les prestacions podeu visitar la nostra web fanoc.org i també pots consultar la guia de recursos de FANOC per a famílies nombroses

Deixa un comentari

X