Hi ha descompte en benzina per a famílies nombroses?

La benzina suposa, sens dubte, un dels grans increments econòmics d’aquest 2022. Per causes en què no val la pena aprofundir, el preu de la benzina ha fet un salt important aquest any i qualsevol ajuda és benvinguda.

A continuació, detallarem els descomptes existents en benzineres per a famílies nombroses. Si bé cada empresa té els seus propis paràmetres, tractarem de ser tan precisos com sigui possible perquè la teva propera visita a carregar gasolina sigui més barata.

Quines benzineres ofereixen descomptes a les famílies nombroses?

Les famílies nombroses tenen accés a diferents ajuts i beneficis, tant de part d’ens governamentals com d’empreses privades als seus establiments i, en la majoria dels casos, gràcies als acords establerts des de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses per ajudar les famílies nombroses. En aquest sentit, les famílies poden accedir a descomptes en benzineres de tot Espanya, les quals tenen les seves pròpies tarifes i promocions.

És així que trobem algunes benzineres que ofereixen descomptes en determinats dies de la setmana i d’altres que ho fan de forma contínua.

Seguint aquest raonament, les benzineres ofereixen la possibilitat de treure una targeta especial per a les famílies beneficiades, les quals han d’aportar, entre altres documents, el títol que acrediti la validesa de l’estatus de família nombrosa.

Cepsa

Les benzineres CEPSA ofereixen un descompte immediat que varia entre els 0,01 i els 0,05 cèntims per litre segons la quantitat de benzina sol·licitada per part de la família nombrosa. Per això, cal sol·licitar la Targeta Starresa, exclusiva per a socis, la qual a més compta amb altres avantatges i beneficis quant a promocions.

A més, es tindrà accés a un segon descompte que oscil·la entre els 0,02 i els 0,04 cèntims per litre que s’acumularà a la targeta segons el consum mensual i el tipus de carburant.

Galp

Una altra de les benzineres amb descomptes per a famílies nombroses és Galp, a través de la targeta Galp Flota Bussines. Entre els seus descomptes, destaca 0.07€/lts a Evologic Diesel i Gasolina Evologic 95; 0.06€/lts a tots els combustibles els dies diumenges; 0.05€/lts a tots els combustibles la resta de la setmana; 0.04€/lts en GLP, repostant un mínim de 5 litres; 0.03€/lts a les Illes Balears i 0.07€/lts a les benzineres ubicades a Portugal. La targeta es pot sol·licitar prèviament emplenant aquest formulari  i que cal enviar per fax o per e-mail juntament amb el carnet de soci. Per a més informació visiteu la web de FANOC aquí

Shell

A Espanya tenim una altra empresa que ofereix especials avantatges a les famílies nombroses gràcies a un acord entre DISA (sota llicència atorgada per Shell Brands International, A.G.) i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses. Les estacions de servei Shell ofereixen a les famílies nombroses associades un descompte en combustible de 5 cèntims/litre a gasolines i gasoils a la Península i 3 cèntims/litre a Canàries, Ceuta i Melilla, a través de la Targeta DISA CONTADO, una targeta amb la que podràs acumular el descompte o podràs bescanviar-lo en el moment del subministrament.

Per sol·licitar la targeta visita la web de FANOC aquí

A més del descompte en combustible, les famílies nombroses compten amb un 20% de descompte als ponts de rentat de les seves EESS adherides, ia les Canàries Ceuta i Melilla hi ha fins a un 8% de descompte en restaurants adherits.

Repsol

Les benzineres REPSOL també compten amb avantatges per a les famílies nombroses amb la targeta REPSOL MAS VISA, mitjançant la qual es poden acumular punts i ofertes en els diferents carburants. Per accedir a aquesta targeta, cal sol·licitar-ho amb les entitats financeres que la tramiten, com BBVA, Caixa o Sabadell, per exemple.

Consells per estalviar benzina sent família nombrosa

Abans d’acomiadar-nos, volem presentar una sèrie de consells per estalviar benzina. El primer és verificar la pressió dels pneumàtics, els quals han d’estar segons el fabricant i les condicions meteorològiques. D’aquesta manera, no es gastarà benzina de manera ineficient, a més d’assegurar una conducció molt més segura.

Un altre consell és mantenir la velocitat d’una manera uniforme al llarg del viatge, sempre que sigui possible. I, en el moment de frenar, procurar fer-ho de forma suau perquè la velocitat redueixi de forma constant i no de cop, cosa que generaria un canvi brusc.

Finalment, l’aire condicionat pot fer que el cotxe gasti més benzina del que és normal. Per això, és convenient utilitzar-lo només quan sigui necessari. Aquest aire funciona gràcies al compressor, un aparell que s’acobla al motor i que és el responsable principal que anem frescos a l’estiu. El fet que depengui del motor fa que aquest hagi de treballar més quan tens l’aire condicionat posat i, per això, el vehicle consumeix més gasolina o gasoil.

No obstant això, hi ha situacions que no és aconsellable emprar l’aire condicionat. Per exemple, en autopista, a més de més còmode, és molt més segur i no interfereix en l’aerodinàmica del cotxe, cosa que sí que passaria amb les finestres obertes. Per tant, recomanem que a ciutat viatges amb les finestres baixades, ajudant així a consumir menys gasolina ia la carretera si cal anar amb l’aire condicionat encès.

Recordem que a ciutat és on més gasolina gastem, ja que estem accelerant i desaccelerant de manera constant. En cas contrari passa a la carretera, ja que mantenim una pressió constant a l’accelerador i toquem menys el fre, cosa que gastarà menys gasolina.

Deixa un comentari

X