FANOC es reuneix amb l’Ajuntament de Barcelona per revisar l’IBI de les famílies nombroses

El passat dimecres 31 d’octubre FANOC es va reunir amb l’equip de gerència d’economia de l’Ajuntament de Barcelona per estudiar la problemàtica plantejada en la bonificació de l’IBI per a les famílies nombroses que viuen en habitatges de lloguer, degut a que el Ministeri d’Hisenda considera que haurien de incloure’s en la Declaració de la Renda. Si fos així afectaria negativament a moltes famílies, que haurien de tributar més a causa d’aquesta bonificació.

La única manera d’evitar que s’hagi de declarar la bonificació de l’IBI es que s’acrediti clarament que es tracta d’una ajuda social, i per tant que es mesura a través dels ingresos familiars, i no com ara a través del valor catastral de l’immoble.

Per això, FANOC durant la reunió amb l’Ajuntament de Barcelona, va estudiar les possibles fòrmules per a establir un criteri de percentatge de bonificació segons els ingresos, de manera que no perjudiqui el nombre de famílies que actualment reben aquesta bonificació, i que es pugui millorar incloent més percentatge de bonificació per a les famílies nombroses que disposin de la categoria especial (cinc fills o més).

X