FANOC es reuneix amb el Coordinador del Govern per l’impuls a la Reforma Horària

La presidenta i el director de FANOC, Emilia Tarifa i Raul Sanchez, s’han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat amb Alexis Serra, Coordinador del Govern per a l’impuls a la Reforma Horària. La reunió forma part de la ronda de trobades que s’estan fent amb les entitats signatàries del Pacte per a la Reforma Horària per revisar el programa d’acció amb l’objectiu de l’any 2025 com a culminació de la seva implantació.

S’ha posat de manifest en la trobada la important relació entre els hàbits horaris per a la conciliació de la vida familiar i com una de les causes de l’actual i greu crisi de natalitat que patim al país.

Alexis Serra ha informat a FANOC que el primer trimestre de l’any 2019 es posaran en marxa les taules quadrangualars dels diferents sectors socials, i ha remarcat que l’objectiu es passar de les mesures de sensibilització a l’aprovació de mesures concretes per part del govern i dels diferents afectats però sempre buscant els màxim consens de tots els sectors implicats.

També han analitzat el dictamen del Consell Assessor per a la Reforma Horària sobre les conseqüències de la supressió del canvi horari i el fus horari més beneficiós, que va concloure recomanant mantenir l’horari d’hivern tot l’any (GMT+1) tant des d’un punt de vista fisiològic com el que permet millor ajust als horaris més generals de la població, tenint en compte sobretot els horaris escolars actuals.

Per part de FANOC es procurarà seguir fent pedagogia de les mesures del Pacte per a la Reforma Horària i es posa a disposició del Coordinador del Govern per a treballar sobre els aspectes específics que afecten al col.lectiu de famílies nombroses.

1 comentari a “FANOC es reuneix amb el Coordinador del Govern per l’impuls a la Reforma Horària”

  1. Como madre de 5 hijos y 2 de ellos con una minusvalia de más del 65%, veo como algo muy urgente que se pongan ya medidas para la conciliación entre trabajo y família. Es importante que una madre se pueda acoger a un horario de trabajo que le deje tiempo para dedicar a sus hijos. También es importante no alargar los horarios de trabajo a horas nocturnas, donde la eficacia es menor y no puede haber conciliación familiar.

    Respon

Feu un comentari