FANOC es reuneix amb les delegacions locals

Dimarts 20 d’octubre FANOC es va reunir online amb les delegacions de FANOC a Rubí, Badalona, Lleida, Vic, Tàrrega, Sant Cugat del Vallès, Girona i Reus.

Durant la reunió es van exposar les darreres fites aconseguides des de l’entitat com per exemple que s’ha aconseguit un augment de les pensions per a mares de família nombrosa i actualment s’està lluitant perquè aquest dret també el tinguin els pares.

En l’àmbit local els ajuntaments ara estan revisant les ordenances municipals de cara l’any vinent i s’ha animat als delegats a concertar una reunió amb el responsable del seu municipi per a poder exposar les necessitats de les famílies nombroses.

Alguns dels temes a tractar en aquestes reunions són:

  • El descompte en l’IBI que és un descompte universal que els ajuntaments poden aplicar fins a un 90% per a les famílies nombroses, tanmateix molt pocs municipis ho apliquen i al contrari, en els últims anys s’ha anat rebaixant el % de descompte.
  • La taxa d’escombraries i residus
  • L’impost de circulació
  • Preus d’equipaments públics
  • Rebut de l’aigua

Per últim, durant les reunions amb els municipis, també es presentarà la Xarxa catalana de municipis per a la família, un projecte que ja funciona a nivell Europeu i que es tracta de què els ajuntaments prenguin una sèrie de mesures perquè esdevinguin municipis familiarment responsables.

 

 

Feu un comentari