Famílies Nombroses demana al Govern que permeti sortir amb més de 3 nens per adult quan no hi hagi una altra opció

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) demana al Govern que permeti les sortides al carrer amb més de 3 nens per adult quan les circumstàncies ho justifiquin, això és, en famílies en què hi hagi un major nombre de nens/es i només un dels pares a càrrec.

La norma anunciada pel Govern, que a partir de diumenge que ve preveu sortides per als menors de 14 anys acompanyats, estableix en principi que només podran sortir un màxim de tres nens acompanyats d’un adult, una mesura que deixa fora a milers de famílies que tenen més fills, alguns de curta edat, i només un progenitor per poder treure’ls si l’altre està treballant. Aquesta situació els impedirà treure els nens a gaudir del seu merescut passeig d’una hora, ja que “aquest pare o aquesta mare no pot sortir amb 3 i deixar a casa sols a la resta. Fins i tot estant a casa el pare i la mare, hi ha famílies amb 7 o més fills que, tot i fent dos torns, haurien de deixar sempre a algun dels nens a casa per poder treure a la resta al carrer “, expliquen des de FANOC.

Davant aquesta situació, FANOC demana al Govern que inclogui en la normativa que regularà aquestes sortides una excepció per a les famílies nombroses, degudament acreditades, i sempre que les seves circumstàncies no permetin una altra opció, és a dir, quan hi hagi un sol adult disponible a la família i més de 3 nens menors de 14 anys.

Gairebé 100.000 llars amb 4 o més fills

A Espanya hi ha 98.195 famílies amb 4 o més fills, segons les dades de Títols de Família Nombrosa registrat pel Ministeri de Sanitat, i moltes d’elles els resultarà impossible treure els nens amb el plantejament actual. Hi ha famílies molt nombroses en les què ja hi ha fills majors de 18 anys que podran també exercir d’adults per sortir amb els germans petits, però hi ha moltes altres en què els nens són tots petits i necessiten a el pare o la mare per aquestes sortides. “En aquests casos, el que passarà és que, si no poden sortir al carrer amb tots els seus fills, no sortiran amb cap, el que és tremendament injust i molt frustrant per a aquests nens, que necessiten sortir com la resta i ja saben a més que està permès a partir de diumenge. No poder fer-ho els generarà una gran tristesa i decepció “, expliquen des de l’associació.

FANOC confia que el Govern demostri sentit comú i sensibilitat davant aquesta petició i ampliï el límit de nens permesos per no discriminar les famílies nombroses i no deixar fora a cap nen.

Feu un comentari