El dissabte 27 d’abril es va presentar a Caixaforum de Barcelona el llibre “Sobre per què la gent no vol tenir fills”, que recull les intervencions de les II Jornades sobre Natalitat que va organitzar a l’octubre de 2018 a Barcelona la Plataforma per la Família Catalunya-ONU.
Al llibre han participat Raul Sanchez, director de FANOC, amb un capítol sobre “Apostar per una societat family-friendly”, Patricia Diez, psicòloga i membre de la Junta Directiva de FANOC, amb un capítol titulat “Existeix l’instint maternal o és una creació cultural?”, i Pau Saumell, advocat i secretari de la Junta Directiva de FANOC, amb un capítol sobre “La importància de la política fiscal”.
El llibre està coordinat pel president de la Plataforma Daniel Arasa, i participen altres experts com Núria Chinchilla, de IESE Business School, Consuelo León, de lUIC-Barcelona, Maria Teresa López, de la Universitat Complutense, Concepció Patxot, de la Universitat de Barcelona, Javier Barraycoa, de la Universitat Abat Oliba, Josep Miró i Ardèvol, de FundSocial, Alicia Latorre, de la Federació d’Associacions provida, o Joan Costa, professor de teologia.
El suicidi demogràfic d’Europa és un dels grans esdeveniments del segle XX, al mateix temps que es tracta des d’una miopia clamorosa. Que la maternitat sigui avui una realitat contracultural parla d’un desballestament al què s’ha de posar remei, o al menys oferir-lo, com fan els coautors d’aquest volum.
El llibre està editat per “Ideas y Libros Ediciones” i pot adquirir-se en la seva web, així com en llibreries.