Entreguem al Congrés més de 72.000 firmes perquè no desaparegui el nom i concepte de família nombrosa

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) va entregar ahir 11 de maig al Congrés dels Diputats, 72.528 firmes en contra de la desaparició del títol de família nombrosa, que la nova Llei de Famílies, pendent de ser aprovada al Congrés, elimina i substitueix per un nou Títol de Famílies amb Majors Necessitats de Suport a la Criança.

Les firmes han estat recollides per la FEFN i FANOC a través de la campanya posada en marxa a finals d’any per reclamar el manteniment del seu nom i la seva identitat com a famílies nombroses, famílies amb un nombre més gran de fills. La FEFN considera, com també s’ha pronunciat el Consell d’Estat, que l’eliminació del títol de família nombrosa és una cosa innecessària a la llei, que no hi ha raons objectives que donin suport a aquesta decisió, que respon únicament a una qüestió ideològica, de no voler reconèixer les famílies nombroses i voler per això que quedin “diluïdes”.

La FEFN ha recordat que el títol de família nombrosa i els beneficis que té associats són compatibles amb la creació de noves mesures i suports a altres famílies que tinguin circumstàncies i necessitats especials. “No cal carregar-se el concepte de família nombrosa i el títol que tenim. No s’entén que vulguin fer una llei integradora on hi càpiguen totes les realitats familiars, que, per cert, moltes ja són dins del col·lectiu de famílies nombroses, i alhora vulguin esborrar les nombroses (750.000 famílies) de cop. Diuen que no volen etiquetes i per això eliminen el nostre títol, però alhora parlen d’un munt de realitats familiars que han posat nom. Eliminen el carnet de família nombrosa, però creen altres carnets, com el de família monoparental que, per cert, ja existeix a diverses comunitats autònomes, cosa que suposa que en alguns llocs estarà duplicat”, explica el president de la FEFN, José Manuel Trigo .

Les firmes han estat lliurades al Registre del Congrés, dirigides al president de la Comissió parlamentària en què es debatrà la llei, i després d’això, el president de la FEFN, José Manuel Trigo, acompanyat del director de Relacions Institucionals, Luis Herrera, han visitat diversos grups parlamentaris, com ERC, PP i PNB i VOX, per informar-los de la campanya i demanar-los el seu suport per aconseguir que tiri endavant la petició que recolzen amb la seva firma més de 72.500 ciutadans.

Contacte amb els grups polítics

La Llei es troba en fase de presentació d’esmenes, que s’ha anat ampliant, i ja compta amb diverses qüestions crítiques i detractores, alguns grups polítics com VOX, PNB i PdeCat, que han presentat esmena a la totalitat, o ERC i PP, que presentaran esmenes parcials sobre diverses qüestions, entre elles, la referida al títol de família nombrosa. Entre altres qüestions comentades amb els grups, la FEFN ha advertit que el canvi del títol generarà caos administratiu per tots els títols que caldrà expedir, crear, renovar o substituir, i també el finançament que hauria d’acompanyar la llei, una qüestió que preocupa diversos grups i les Comunitats, que són les que hauran d’aplicar la llei i alguna ja han mostrat inquietud i recel. De fet, la FEFN s’ha dirigit també als governs autonòmics, amb una carta enviada a tots els consellers i conselleres de Família o Benestar Social, per informar-los de la llei i demanar també el seu suport per frenar la desaparició del títol de família nombrosa.

Amb les 72.500 firmes aconseguides i lliurades avui al Congrés, i el suport dels grups parlamentaris, la Federació de Famílies Nombroses confia a fer prou força perquè es modifiqui el projecte de llei elaborat pel ministeri d’Ione Belarra, que les famílies nombroses consideren que va contra la seva identitat i el reconeixement a la seva aportació a la societat.

Feu un comentari