Els descomptes en alimentació, el més demanat per les famílies nombroses de Catalunya

Segons una enquesta de l’associació de famílies nombroses de Catalunya FANOC, el 41,7% de les famílies nombroses demanen ofertes i descomptes en el sector de alimentació, amb una gran diferencia respecte a altres sectors.

A l’enquesta, celebrada en els mesos de desembre i gener, han participat 380 famílies nombroses catalanes, que han assenyalat majoritàriament (41,7%) l’alimentació com el sector en el que més necessitarien un tracte més favorable. En segona posició es trobarien la roba i complements (16.7%), seguit de les activitats de lleure en família (13,2%), activitats extraescolars (11,1%), vehicles (9,7%) i assegurances (7,6%).

Segons Raul Sanchez, director de FANOC, “el que les famílies demanin amb tanta diferencia facilitats per adquirir productes bàsics d’alimentació és un signe més de que la crisi econòmica per la pandèmia està sent molt dura per a les famílies nombroses, de manera que són ja avui dia les llars amb més taxa de pobresa i exclusió social a Catalunya, segons el darrer estudi de la Fundació Foessa”. FANOC ha arribat ja a acords amb algunes cadenes de supermercats per a oferir descomptes especials a aquest col·lectiu.

Un dels problemes que més es troben, segons el seu director Raul Sanchez, “és que amb l’augment de les llars unipersonals o petites, cada vegada els envasos o els paquets d’aliments són més petits, el que fa multiplicar el preu i ha encarit la seva compra per part de les famílies més nombroses”. Per això des de l’associació estan també intentant arribar a acords amb grans distribuïdors per poder considerar aquestes llars com ‘petites empreses d’hostaleria’ i així poder accedir a productes envasats en gran, com a majoristes.

 

2 comentaris a “Els descomptes en alimentació, el més demanat per les famílies nombroses de Catalunya”

  1. Hola avui mateix he anat a comprar al Mercadona i per el que fa de una setmana a un altre he tingut una despesa més de de 10 euros més o menys de diferència. Si abans comprant a la setmana em costava 97 euros ara em costa 107, més o menys.
    Seria una ajuda de que em poguessiu dir a on puc anar a comprar, per resultar-me molt més asequible ja que no em quadren les contes, per molt que no compri productes de luxe… i em miri molt amb fins i tot els cèntims d’una ” bandeja” a un altre cada setmana em puja molt el preu, precisament avui ho comentava amb la treballadora i sincerament tota l’ajuda és poca sisplau mireu per les famílies que estem apuntades a la FANOC. Això si que és interesant de poder tenir un descompte a l’hora d’anar a comprar . Bona nit
    Gràcies.

    Respon

Feu un comentari