Els 5 millors viatges familiars per Europa en 2022

Després de dos anys en què ha estat gairebé impossible viatjar, és el moment de fer les maletes i conèixer noves destinacions. No obstant això, organitzar un viatge en família no és gens senzill, ja que cal planificar, entre molts altres detalls, quines activitats realitzar perquè tots ho passin tan bé com sigui possible.

Et convidem a un tour per a presentar-te cinc de les ciutats més triades per les famílies nombroses per a les seves vacances. En totes elles, trobaràs plans adequats per a totes les edats, així que pren nota que comencem l’aventura.

Londres

Comencem a la ciutat anglesa de Londres, un dels centres turístics per excel·lència de tota Europa. Situada en una regió una miqueta peculiar, aquesta ciutat ofereix un gran ventall d’activitats i atractius.

Encara que les distàncies entre els diferents punts d’interès poden ser una mica llargues, Londres disposa d’un gran servei de transport públic de fàcil accés.

El Palau de Buckingham: Parada obligatòria per a tot turista que sigui a la ciutat. Aquest impressionant edifici és una de les edificacions més importants de tot el continent. A més, en els seus voltants podràs trobar parcs increïbles.

El Big Ben i el Palau de Westminster: Segona parada obligatòria per ser dues dels punts icònics de Londres. El Big Ben forma part del complex del Palau de Westminster, doni s’alberguen les dues cambres legislatives britàniques: la Cambra dels Comuns i la Cambra dels Lords.

Molt a prop, trobem l’Abadia de Westminster, lloc on es corona als monarques anglesos des de fa més de mil anys. Dins de l’abadia podràs veure la Silla del Rei Eduardo, amb més de set segles d’antiguitat.

Paris

Ens allunyem una mica del destí anterior i aterrem al país dels croissants. Sens dubte, la Torre Eiffel és el lloc per excel·lència en la capital francesa. Aquest monument, construït a la fi del segle XIX, és un dels monuments més importants i visitats de tot el món.

Un altre dels punts turístics icònics de Paris és el Museu del Louvre, on descansa la llegendària Gioconda de Leonardo da Vinci. Seguint amb els museus, trobem el Museu d’Orsay, situat en una antiga estació de trens. Se centra en obres del segle XIX i principis del XX, i compta amb una important col·lecció de quadres impressionistes, entre ells el famós Autoretrat de Van Gogh.

Finalment, val la pena nomenar el barri de Montmartre, també conegut com a “Barri dels Pintors”. Aquí mateix es troba la Basílica del Sacre Coeur, una de les més pintoresca de la ciutat.

Praga

Seguim el nostre viatge fins a la capital de la República Txeca. Praga, coneguda com la “Ciutat de les Cent Torres”. Aquí podrem visitar la Plaça de la Ciutat Vella, nucli del seu centre històric, amb acolorits edificis barrocs i esglésies gòtiques, com l’Església de Tyn i l’Església de Sant Nicolás. També podrem veure el Rellotge Astronòmic medieval i la casa natal de l’escriptor Kafka. Finalment podrem gaudir d’unes impressionants vistes des de la torre de l’Ajuntament.

A Praga també trobem el barri jueu, on destaquen una sinagoga espanyola, el museu i el cementiri jueus, tots dos amb estructures imponents.

Una altra parada obligada és el Castell de Praga, on podrem visitar la Catedral de San Vito, el Carreró d’Or, la Basílica de Sant Jordi, l’Església de Loeto i el Monestir de Strahov.

Florència

D’un salt viatgem fins a terres italianes per a gaudir d’una de les ciutats més imponents del país. Florència que ofereix una infinitat de meravelles, des de places i parcs fins a monuments que et deixaran sense parla.

La Plaça de la Sognotia de Florència és un dels llocs més icònics de la ciutat. Aquí es troba el Palau Vell, edifici del segle XIV característic pels seus llenços gòtics toscans i per albergar al govern de la ciutat de Florència. Entre les diferents estades que es visiten, la més destacada és la coneguda com Sala dels Cinc-cents. Es tracta d’un espai diàfan, de 54 metres de longitud per 22 d’amplària, decorat amb frescos de diferents artistes.

La Galeria Uffizi és un dels museus més importants de la ciutat i el més imponent del món quant a art renaixentista. En ella trobem dues obres de Botticelli pel que val la pena visitar-la: La Primavera i El Naixement de Venus.

Un altre dels plans per a realitzar en família és visitar el Mercat de Sant Lorenzo i el Mercat Central. Tots dos presenten una gran varietat d’aliments i productes típics de la cuina italiana que podràs provar en els seus punts de degustació

Estocolm

L’última parada del nostre tour per a famílies nombroses és Estocolm, capital de Suècia. Una ciutat amb més de 750 anys d’història, per la qual cosa les coses per fer aquí són moltíssimes.

Un dels edificis característics d’aquesta ciutat és l’Ajuntament, el qual compta amb una torre de tres corones. Dins es troben el Saló Blau i la Sala Daurada, on se celebra la cerimònia dels premis Nobel.

El Palau del Parlament de Suècia també és un edifici molt important a Estocolm, com també el Palau Real d’Estocolm i l’Església de Riddarholmen.

Esperem que us hagi agradat l’experiència i que tingueu un munt d’idees per a compartir amb la família.

Us desitgem unes felices vacances!

X