El Parc Samà de Cambrils reobre les portes el dissabte 23 de maig amb una promoció especial pels socis de FANOC

El jardí històric al Parc Samà de Cambrils, que està avalat amb el Segell de Turisme familiar de la FEFN, tornarà a obrir les seves portes per a què gaudeixin els visitants el proper dissabte 23 de maig a les 10 hores sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als “Llocs Patrimonials”. A més ofereix a tots els socis de FANOC una promoció especial de tarifa plana d’entrada per 20 euros tota la família (2 adults + nens/es de 7 a 16 anys) presentant el carnet de soci. 

Construït en 1.881, al Parc Samà és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d’un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de Jardins Històrics i està protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, ha elaborat un estricte pla de contingència que segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries. DNA també ha recollit les indicacions del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, que ha posat en marxa un grup de treball sobre Patrimoni i Covid-19 de què el Parc Samà forma part.

Un resum de les mesures adoptades en el Pla de Contingència per Covid-19 de Parc Samà es pot consultar al web de parc, entre elles:

Per garantir la distància mínima de seguretat. Les 14 hectàrees d’extensió permeten als visitants gaudir de la serenitat i la natura sense aglomeracions. Les limitacions d’aforament, així com el recorregut de dos quilòmetres de sentit únic que discorre per grans avingudes entre vegetació permeten gaudir de l’entorn sense estrès i mantenint en tot moment la distància de seguretat.

S’ha instal·lat un control d’aforament per no superar els 300 visitants dins de parc. En el cas de l’hivernacle de plantes tropicals ‘Alfonso de Fontcuberta i Samà’ -que ret homenatge a la VII Marquès de Marianao i alberga més de 75 espècies de palmàcies i altres espècies vegetals-, s’ha establert un itinerari d’una única direcció i un aforament de 15 persones, a l’igual que en l’ ‘Aviari de Marianao’, que alberga més de 50 psitàcides (lloros) de Centreamèrica. Al laberint de blat de moro, -dedicat enguany a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant un joc de pistes-, s’han dissenyat passadissos de dos metres. El bar-museu i la zona de pícnic s’han acondicionat per garantir la distància entre les taules.

Per garantir la neteja i desinfecció. A l’entrada a parc el visitant passarà per una catifa desinfectant per assegurar la neteja de les soles de les sabates. A la taquilla, així com en altres zones comunes, el visitant disposarà de gels hidroalcohòlics. Els lavabos es desinfectaran i netejaran sis vegades al dia, a l’igual que les taules de pícnic, i la resta de mobiliari de parc. Jardiners, personal de manteniment, cuidadors de fauna i personal d’atenció a el públic disposen d’EPIs certificats en funció del seu lloc i nivell de risc. També se’ls ha donat formació sobre el seu correcte ús.

Per donar a conèixer totes mesures implementades. El parc informarà el visitant abans de la confirmació de reserva o compra d’entrades sobre les mesures de prevenció. Es potenciarà la venda d’entrades per internet a la pròpia web de parc. També s’ha instal·lat cartelleria amb informació de les mesures preventives implantades, així com la indicació dels aforaments de cada espai.

Oferta pels socis de FANOC

Tots els socis de FANOC tindran una oferta especial de tarifa plana d’entrada tota la família (2 adults + nens/es  de 7 a 16 anys) per només 20 euros. Serà necessari presentar el carnet de soci de FANOC en el moment de comprar les entrades.

 

 

X