El Govern anuncia per al 2024 la retribució del permís de 8 setmanes i 20 setmanes per naixement de fill

El Govern convertirà en retribuït el 2024 el permís laboral de 8 setmanes per a treballadors amb fills de fins a 8 anys, segons ha anunciat avui el ministre de Drets Socials, Pablo Bunstinduy, que també ha avançat per a l’any que ve l’ampliació del permís per naixement, que passarà de les 16 setmanes actuals a 20, per a mares i pares.

Aquestes dues mesures s’escometran el 2024 dins de la Llei de Famílies, la tramitació de les quals es va suspendre al juny com a conseqüència de l’avançament electoral, i, segons Bustinduy, es reprendrà per ser aprovada en un breu termini de temps.

El ministre ha fet aquest anunci durant la presa de possessió dels nous càrrecs del Ministeri, tot recordant la necessitat d’aquesta llei per donar protecció a totes les famílies, si bé ha deixat la porta oberta a possibles canvis del projecte.

FANOC i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses ha valorat com a positives les mesures que ha avançat avui el ministre, ja que suposen una millora per a la cura i l’atenció dels fills. Pel que fa a la llei, la FEFN espera poder reunir-se amb el ministre i que es tinguin en compte les seves demandes perquè es recolzi totes les famílies respectant l’actual concepte i denominació de família nombrosa.

Feu un comentari